Коронавірус: головні новини дня

Коронавірус: головні новини дня

Розповідаємо про нові ліки від коронавірусу та коли можна робити щеплення бустерною дозою

єПідтримкою скористалось майже 40 тисяч підлітків

З 7 лютого у банках, які працюють за програмою єПідтримка, було відкрито понад 39 тисяч рахунків особами віком від 14 до 17 років. Таким чином, програмою скористалися майже 64 % дітей, які отримали повний курс вакцинації проти коронавірусної хвороби

"За кілька днів дії програми відомо, що на 1,2 млн грн було куплено шкільне приладдя та канцелярські вироби, на майже 400 тисяч грн – товари спортивного призначення та ще 153 тисячі грн витрачено на послуги у сфері освіти", — повідомила заступниця міністра з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Додамо, крім стандартних цілей на спорт, кіно, театри, подорожі, підлітки зможуть витратити свою тисячу гривень на освітні курси, шкільне приладдя та канцелярські вироби.

Коли можна робити бустерне щеплення

Щепитись бустерною дозою можна вже через 28 днів після перенесеного Covid-19. Про це розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Орест Чемерис.

Зокрема бустерна доза зменшує ризик інфікування коронавірусом. А у випадку, якщо людина захворіє на Covid-19, то хвороба пройде майже безсимптомно.

Львівщина отримала новий препарат для лікування коронавірусу

На Львівщину прибула партія препарату "Молнупіравір". Вона налічує 2 627 курсів лікування. Один курс містить 40 капсул. Медичний препарат ефективний у перших п’ять днів захворювання.

"Застосування препарату є ефективним у перші п’ять днів захворювання з моменту появи перших симптомів. Це препарат, який має застосовуватися на амбулаторному рівні, його не застосовують у стаціонарі, коли вже є ускладнення", - розповів Орест Чемерис, директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації.

Нові ліки проти Covid-19 прибули в Україну вперше. Загалом повинно надійти ще 240 тис. курсів, 75 тис. з яких – до кінця цього тижня.

Здоров'я

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності