Коронавірус: головні новини дня

Коронавірус: головні новини дня

Про нові симптоми Омікрону та заразність його підвіду

Біль у вухах та горлі — нові симптоми штаму Омікрон

Ситуація з кількістю хворих на коронавірус на Львівщині залишається напруженою. Лише за вчорашній день до лікарень госпіталізували 306 осіб. Зокрема, є і хворі на штам Омікрон. Клінічними ознаками штаму  можуть бути також біль у вухах або різкий біль у горлі.

''Потрібно не забувати, що цей штам є більш заразливим за усі попередні. Уже через три доби активно починає розвиватися клінічна симптоматика захворювання. Тому за наявності перших ознак така особа повинна самоізолюватися та здати тест'', — наголосила експертка департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації з імунології  Христина Ліщук-Якимович.

Додамо, що виявити штам можна лише за допомогою тестування. Про те, який тест робити та коли, читайте тут.

Підвид Омікрону BA.2 виявився заразнішим — дослідження

Науковці з Копенгагенського університету, Статистичного управління Данії, Технічного університету Данії та Statens Serum Institut дослідили новий підвід штаму Омікрон. Субваріант BA.2 виявився на 33% заразнішим, ніж перший варіант Омікрону BA.1.

"Ми дійшли висновку, що Omicron BA.2 значно краще передається, ніж BA.1, і він також має властивості, які знижують захисний ефект вакцинації", – сказали дослідники.

Результати дослідження показали, що новий субваріант краще поширюється у домашніх умовах, у порівнянні з Омікроном. Дослідження також показало, що BA.2 частіше заражає щеплених та ревакцинованих людей. Утім, вакцинація залишається ефективною, адже повністю щеплені люди значно рідше заражаються і передають будь-які субваріанти іншим, порівняно з невакцинованими людьми.

[relatedread id="16158"]

Понад 47% жителів України отримали повний базовий курс вакцинації проти Covid-19

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що більш ніж 47% українців щепилися двома дозами проти коронавірусу.

"Принаймні 1 дозою вже вакциновано половина дорослого населення. Більш ніж 47% отримали повний базовий курс вакцинації, а саме 2 дози", — сказав міністр охорони здоров'я.

Крім того, понад 350 тисяч українців посилили свій захист та вже отримали бустерну дозу вакцини. Ляшко зазначив, що в Україні четвертий тиждень поспіль зростає кількість випадків захворювання на Covid-19, але не всі літні люди вакцинувалися.

Нагадаємо, у Дії з’явився новий Covid-сертифікат для вакцинованих бустерною дозою.

Здоров'я

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності