Освіта та медицина: що зміниться на Львівщині у 2022 році

Освіта та медицина: що зміниться на Львівщині у 2022 році

Розповідаємо про основні події в освіті та медицині на 2022 рік

Розповідаємо про найцікавіші плани на 2022 рік у галузі охорони здоров'я та освіти у Львівській області.

Освіта

Цьогоріч на Львівщині проведуть конкурси інновацій для очного та віддаленого навчання. Учителі представлять свої розробки уроків і отримають премії за найкращі.

Також у школах продовжать розвивати платформи для віддаленого навчання.

“Минулого року ми в 106 школах відкрили платформу Moodle для дистанційного навчання. У 2022 будемо стимулювати цей процес. Плануємо ще близько 150 шкіл під'єднати до цієї платформи”, — розповів Lviv.Media очільник департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска.

Крім того, в області цього року працюватимуть над створенням мережі профільних ліцеїв.

Їх створення є однією з головних цілей освітньої реформи - Нової  української школи. Йдеться про створення окремих старших загальноосвітніх шкіл, що складаються з 10, 11 та 12 класів, в яких учню дозволятимуть вибрати навчальний профіль.

Хоч цю частину реформи планують повністю реалізувати лише у 2027 році, на Львівщині вже почали роботу.

“Головна мета — покращити якість освіти й пришвидшити реформу середньої освіти. Цьогоріч ми спробуємо синхронізувати в одну мережу майбутні академічні та професійні ліцеї”, — поділився Олег Паска.

Разом з тим у 2022 стимулюватимуть і підтримуватимуть винахідництво і креативне мислення учнів та студентів.

“Ми проведемо конкурс винахідництва, а також організуємо школу винахідництва, в якій будуть брати участь учні сільських шкіл”, — пояснює Олег Паска.

Не залишать осторонь і підвищення професійності викладачів. Для цього організують освітню академію для директорів, керівників відділів освіти, а також створюватимуть спільноти вчителів. Наразі на Львівщині вже є спільнота вчителів фізики.

Також у 2022 спільно з Львівською політехнікою розвиватимуть Український освітній всесвіт. Це сайт, для українських освітян, викладачів українознавчих студій, науковців, суботніх та недільних шкіл за кордоном. Його мета — налагодити співпрацю зі школами з України та створити єдиний український освітній простір.

Медицина

Наприкінці грудня 2021 року на Львівщині затвердили План розвитку госпітального округу. У 2022 році планують реалізовувати його завдання.

Планують створити сім медичних кластерів — у межах нових районів. У кожному медичному кластері працюватиме лікарня, де і обслуговуватимуть мешканців новоутворених районів.

Окрім того, у госпітальному окрузі визначать заклади охорони здоров’я, що надаватимуть спеціалізовану та високоспеціалізовану медичну допомогу населенню всієї області — так звані надкластерні лікарні.

Також у цьому році продовжать закуповувати нові машини швидкої медичної допомоги. Хоча наразі не відомо, скільки саме автівок придбають. До речі, у 2021 вдалося закупили понад 150 автомобілів швидкої допомоги.

Придбають і нове обладнання для лікарень. Наразі на це виділити 50 мільйонів гривень.

Водночас займатимуться реконструкцією і добудовою лікарень. У рамках державного проєкту оновлять Львівський обласний госпіталь ветеранів війни у Винниках. А також розпочнуть будівництво нового перинатального комплексу на території Перинатального центру, що на вулиці Джорджа Вашингтона.

Нагадаємо, Lviv.Media вже розповідало, які дороги відремонтують в області цього року.

Здоров'я

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності