Коронавірус: головні новини дня

Коронавірус: головні новини дня

Львівські лікарні закуплять апарати ШВЛ, а Мінздоров'я впровадить QR-коди для сертифікатів

Мінздоров'я впровадить QR-коди на паперових сертифікатах про вакцинацію

Міністерство охорони здоров'я планує впровадити QR-коди на паперових сертифікатах. Зокрема, це стосується карти профілактичних щеплень, довідки про протипоказання до вакцинації та міжнародного свідоцтва про вакцинацію.

"Міністерство охорони здоров'я працює над поетапним впровадженням QR-коду і на всіх паперових документах, які використовуються в запропонованих карантинних обмеженнях",— повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Додамо, вчора на Львівщині виявили 17 фальшивих covid-сертифікатів. Видавали їх від імені львівських лікарень.

Вагітні з коронавірусом можуть мати більше ризиків для здоров'я

Вагітні жінки мають вищий ризик госпіталізацій, передчасних пологів, післяпологової кровотечі та навіть смерті, повідомляється у новому дослідженні журналу PLOS Medicine.

Вчені дослідили дані щодо госпіталізації жінок після 22 тижня вагітності у Франції з січня по червень 2020 року. Також ці жінки частіше потребували кесаревого розтину, ніж ті, хто не мав коронавірусу. При цьому частота викиднів або мертвонароджень, гестаційного діабету або відшарування плаценти та згустків крові не збільшувалася. Автори дослідження наголошують, що вакцинація — єдиний спосіб захистити себе, особливо для тих, хто перебуває у групі ризику.

Нагадаємо, Lviv.Media розповіло про те, де вакцинуватися у Львові та області 1-5 грудня.

Дві львівські лікарні закуплять у кредит 34 ШВЛ-апарати та ангіограф

8-ма міська лікарня та клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова закуплять 34 ШВЛ-апарати та ангіограф. Щоб закупити обладнання, лікарні візьмуть кредит на майже 64 мільйони гривень.

Відтак 8-ма міська лікарня візьме позику в банку на закупівлю ангіографічної системи та десятьох апаратів штучної вентиляції легень. Натомість лікарня швидкої допомоги за кредитні кошти придбає 24 апарати ШВЛ.  Кредит медзаклади візьмуть на 3 роки під 10% річних.

Додамо, ще у жовтні 8-ма лікарня просила грошей на апарат штучної вентиляції легень.

Здоров'я

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності