Львівщина не дійшла до показника 80% вакцинованих вчителів

Львівщина не дійшла до показника 80% вакцинованих вчителів

На Львівщині поки що 79% вакцинованих освітян

На Львівщині так і не вакцинували 80% шкільного персоналу. Область входить у шістку регіонів України, де кількість вакцинованих педагогів не досягла потрібної позначки. Про це повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

Найбільше щеплених освітян у Миколаївській області - понад 98%. Міністр зазначає що динаміка вакцинації освітян в Україні позитивна

Проте Львівщині бракує 1%, зараз, за інформацією від міністра, область має лише 79% вакцинованих освітян.

За словами Шарлета, на початок жовтня майже 15% українських шкіл перейшли на дистанційну форму навчання. Причиною є невиконана вимога до кількості вакцинованого персоналу. На сьогодні таких шкіл залишилось лише 7%.

Натомість Львові, незважаючи на рівень вакцинації, з наступного тижня старша школа перейде на дистанційне навчання. З 18 жовтня діти 5-11 класів навчатимуться віддалено, адже у місті значно посилили карантинні обмеження. Усі інші заклади освіти, зокрема виші та коледжі, просять також з 18 до 31 жовтня перейти на навчання онлайн. Молодша школа та садочки поки що будуть працювати у звичному режимі.

Нагадаємо, Мінздоров'я затвердило перелік професій, яким потрібно обов'язково вакцинуватися від Covid-19. В цей список потрапляють заклади вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Здоров'я

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності