У Міносвіти розповіли, які результати ЗНО необхідні для вступу до університетів

У Міносвіти розповіли, які результати ЗНО необхідні для вступу до університетів

Першим предметом для кожної зі спеціальностей є українська мова і література або українська мова

У Міністерстві освіти і науки оголосили предмети ЗНО, результати з яких необхідні для вступу до університетів.

Першим предметом для кожної зі спеціальностей є українська мова і література або лише українська мова.

Для тих, хто вступатиме на бакалавра, другий і третій конкурсні предмети різняться залежно від спеціальності. Інформацію про те, якими саме будуть ці предмети, можна переглянути за посиланням.

Водночас вступникам, які хочуть здобути ступінь молодшого бакалавра, потрібні результати з двох конкурсних предметів. Першим предметом є українська мова або українська мова і література. Другий предмет ЗНО можна обрати з переліку. Для мистецьких спеціальностей другим предметом є творчий конкурс, який складатимуть у закладі освіти.

Також для тих, хто вступатиме на основі молодшого спеціаліста або фахового молодшого бакалавра чи молодшого бакалавра, необхідно буде отримати результати ЗНО з двох предметів, а також скласти фахове випробування у закладі освіти. Першим предметом є українська мова або українська мова і література. Другим конкурсним предметом для таких вступників за вибором закладу освіти у разі участі у конкурсі на бюджетні місця буде математика або історія України. Для вступників на контракт заклади можуть запропонувати власний перелік предметів на вибір вступника.

Нагадаємо, раніше Lviv.Media розповідало, як зареєструватися на ЗНО у 2022 році випускникам цього та минулих років.

Освіта

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності