• Головна
  • Суспільство
  • В Україні знову запрацював е-реєстр штрафів: скільки "листів щастя" з початку війни оплатили водії

В Україні знову запрацював е-реєстр штрафів: скільки "листів щастя" з початку війни оплатили водії

В Україні знову запрацював е-реєстр штрафів: скільки "листів щастя" з початку війни оплатили водії

Про нові зафіксовані порушення перевищення швидкості можна було дізнатися, лише отримавши паперове сповіщення або так званий "лист щастя"

22 вересня в Україні відновив роботу електронний реєстр з пошуку штрафів із камер фотофіксації. Лише за першу добу штрафи сплатили двадцять тисяч водіїв на загальну суму 6 мільйонів гривень.

Про це повідомив засновник сервісу “Штрафи UA” Денис Дмитров, пише “Економічна правда”.

Він пояснив, що з 24 лютого реєстри закрили в цілях безпеки — дані з реєстру щодо штрафів із камер фотофіксації "особливо чутливі — це і дані щодо авто, і щодо камер".

При цьому, про нові зафіксовані порушення перевищення швидкості можна було дізнатися, лише отримавши паперове сповіщення або так званий "лист щастя", який надсилається замовним листом на адресу прописки власника авто.

"Звісно, у військовий час отримати постанову поштою не всі мають змогу. А, наприклад, в окупованих містах або там, де йдуть активні бойові дії, це неможливо. Для багатьох це стало реальною проблемою, особливо для підприємств. Наприклад, є такі підприємства, що отримували по сто п'ятдесят нових штрафів на тиждень по всьому автопарку. Є фізичні особи, які отримали по сімнадцять штрафів з травня місяця по вересень", — розповів Денис Дмитров.

За даними е-реєстру “Штрафи UA” з 24 лютого опрацювали 1,2 млн штрафів. Станом на 20 вересня лише половина з них були сплачені водіями. Втім, з відкриттям реєстрів усі штрафи з камер знову підтягуються автоматично.

Нагадаємо, на Львівщині лише за три місяці літа до відповідальності притягнули майже тисячу водіїв, охочих поговорити під час руху по телефону.

Додамо, у Верховній Раді знову хочуть посилити покарання за порушення правил дорожнього руху. Депутати вже підготували проєкт закону, яким передбачено збільшення штрафів за перевищення швидкості в Україні.

Суспільство

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності