Учні семи шкіл Львівщини, які не мають укриттів, навчатимуться дистанційно

Учні семи шкіл Львівщини, які не мають укриттів, навчатимуться дистанційно

Кожен четвертий учень в Україні, який склав цього року НМТ на 600 балів - із Львівщини

Новий навчальний рік на Львівщині розпочнеться традиційно – 1 вересня. Шкільну освіту у нашій області здобуватимуть понад 294 тисячі дітей у 1093 закладах, написав у соцмережі глава Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Лише сім закладів освіти області не мають укриттів, тому у них учні навчатимуться дистанційно. Школи, в яких учні навчатимуться очно або за змішаною формою, для укриття використовують 1199 об’єктів. Щоб усі вони були в належному стані, з державного бюджету виділили майже 30 млн грн. Ще понад 5 млн – співфінансування з місцевих бюджетів.

Батьки школярів мають право звернутись до адміністрації шкіл з проханням оглянути укриття, щоб пересвідчитись, що вони є та перебувають у нормальному стані. За стан укриттів відповідальність несуть голови громад. Рішення про форму навчання кожен заклад ухвалює самостійно, враховуючи наявність та місткість укриття.

Через демографічний спад доводиться оптимізувати шкільну мережу, маємо розуміти, що школа, де навчається п’ять учнів та усі предмети викладає один вчитель, не може забезпечити якісний освітній процес. Тому цьогоріч у 34 закладах нашої області перший дзвоник не пролунає.

Довезення до шкіл на Львівщині потребують 29,5 тисяч учнів. Станом на сьогодні шкільний автопарк області забезпечує підвезення 27 тисяч школярів. Решту дітей доїжджають із перевізниками відповідно до укладених договорів. Цього року ми придбаємо ще 70 «школяриків» і повністю вирішимо питання із довезенням.

Окремий наголос зроблю на військово-патріотичному вихованні. Школа, окрім інших завдань, має виховувати фізично та духовно сильних і свідомих громадян, які знають свою історію, вболівають за свою державу та зневажають ворогів. На облаштування кабінетів «Захисту України» скерували 31 млн гривень, враховуючи співфінансування з боку громад.

Чи дають ці зусилля результат? Відповім цифрами: кожен четвертий учень в Україні, який склав цього року НМТ на 600 балів, і кожен восьмий учень, який склав НМТ на 200 балів, – зі Львівщини. Велика подяка учням, вчителям і батькам за це”, - йдеться в дописі глави ЛОВА.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності