• Головна
  • Соціальні новини
  • Оркестр Львівської філармонії відправиться на гастролі в Німеччину, де за два тижні відіграє 12 концертів

Оркестр Львівської філармонії відправиться на гастролі в Німеччину, де за два тижні відіграє 12 концертів

Оркестр Львівської філармонії відправиться на гастролі в Німеччину, де за два тижні відіграє 12 концертів

Вперше в Європі буде представлені твори відомого українського композитора Василя Барвінського

Про це повідомляє Департамент з питань культури, національностей та релігій ЛОДА.

За минулі півтора року за участі колективів Львівської національної філармонії у світі відбулась ціла низка знакових подій: це і 40 концертів Академічного симфонічного оркестру в турі Сполученими Штатами, Швеції, і регулярні виступи симфонічного оркестру INSO-Львів у Нідерландах, Німеччині, Фінляндії, Польщі, постійні гастролі камерного оркестру “Віртуози Львова” (найближчі відбудуться уже наступного тижня у Швейцарії).

Днями директор Львівської національної філармонії імені Мирослава Скорика Володимир Сивохіп у Генеральному консульстві України в місті Дюссельдорф (Німеччина) зустрівся з генеральною консулкою Іриною Шум та поділився найближчими гастрольними планами. На зустрічі проанонсували листопадовий двотижневий тур в Німеччині, що складатиметься із дванадцяти концертів з різними програмами. Домінантною складовою стане українська симфонічна класика: зокрема, у фокусі уваги організаторів симфонічна поема “Гражина” Бориса Лятошинського.

Володимир Сивохіп заявив: “Вперше в Європі буде представлений Фортепіанний концерт знаменитого українського, львівського композитора Василя Барвінського, який є вже нашим класиком, але його творчість ще не є популярною в Європі. І ось завдяки цьому турне, завдяки участі відомої української піаністки Віоліни Петриченко, яка є й солісткою Львівської національної філармонії – ми цей концерт презентуватимемо і в Берліні, і в Лейпцігу, і в Равенсбурзі, і в інших містах”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності