За час війни Росія зруйнувала і пошкодила майже 1600 медичних закладів України

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила майже 1600 медичних закладів України

Найбільших втрат зазнала медична інфраструктура Харківщини, Донеччини, Миколаївщини, Київщини та Чернігівщини

Майже півтора року триває повномасштабна війна, розв’язана росією проти України. Ворог продовжує цілеспрямовано знищувати інфраструктури України, в тому числі й медичну: лікарні, поліклініки, амбулаторії, пологові тощо. Про це інформує Міністерство охорони здоров’я.

Так, за понад 17 місяців повномасштабної війни, російські снаряди та ракети зруйнували понад 186 обʼєктів медзакладів та ще 1 409 обʼєктів – пошкодили. Найбільших втрат зазнала медична інфраструктура Харківщини, Донеччини, Миколаївщини, Київщини та Чернігівщини.  

Однак, навіть попри постійні ворожі обстріли та бомбардування, що суттєво ускладнює процес відновлення, в Україні тривають роботи з відбудови медичної інфраструктури. Так, в Україні вже вдалося відновити частину медичних закладів. 

Йдеться про обʼєкти на деокупованих територіях, які внаслідок ворожих обстрілів та бомбардувань зазнали невеликих ушкоджень: вибиті вікна, пошкоджено фасад тощо. 

Зокрема, станом на серпень 2023 року вдалося повністю відновити 357 об’єктів медзакладів, ще 416 об’єктів – відновлені частково. Найбільше відновлених медзакладів – на Миколаївщині, Дніпровщині, Київщині, Харківщині та Чернігівщині. 

Попри тривалу війну та навантаження на медичну систему України Міністерство охорони здоров’я разом із партнерами й надалі працюватимуть над відновленням української медичної інфраструктури, аби необхідна медична допомога була доступною кожному. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності