Священник храму УПЦ МП на Рівненщині побив двох парафіян

Свято-Різдво-Богородичний храм села Великий Мидськ

Поліція відкрила два кримінальні провадження

У селі Великий Мидськ виникли сутички між парафіянами УПЦ МП та ПЦУ. Про це 29 серпня повідомила RISU із посиланням на сторінку мешканця Костополя Володимира Овдійчука у Facebook.

Як йдеться у повідомленні, нещодавно громада Свято-Різдво-Богородичного храму села Великий Мидськ на парафіяльних зборах ухвалила рішення про перехід до Рівненської єпархії ПЦУ, виготовила всі правоустановчі документи та почала проводити богослужіння в храмі.

За словами Володимира Овдійчука, парафіяни розпочали упорядкування храму та прилеглої території. “До Дня незалежності біля храму встановили флагштоки та підняли прапор України та червоно-чорний стяг ОУН-УПА. Це неабияк розлютило колишнього священника, що навідріз відмовився переходити до Православної Церкви України та всіляко перешкоджав парафіянам громади проводити богослужіння. Коли двоє парафіян закінчували впорядковувати територію храму, колишній парох храму накинувся на них з кулаками та завдав тілесних ушкоджень”, — йдеться у повідомленні.

Як розповіла "Рівне Медіа" речниця поліції області Марія Юстицька, за цим фактом зареєстрували два кримінальні провадження - за легкі тілесні ушкодження. "Проводяться слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру. Після проведення експертиз щодо встановлення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень", — повідомила Марія Юстицька.

Нагадаємо, раніше Хмельницький суд покарав помічника священника УПЦ МП за побиття військового.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності