7 червня: церковні свята, іменинники, прикмети та заборони

7 червня: церковні свята, іменинники, прикмети та заборони

Яке церковне свято 7 червня, чиї іменини святкувати, прикмети та заборони — про все пише LVIV.MEDIA

Церковне свято 7 червня

7 червня 7 червня християни відзначають третє віднайдення голови Іоанна Предтечі, що Понад 850 років у  Константинополі

Відбулася ця подія близько 850 року. Коли у Константинополі проходили заворушення через заслання святителя Іоанна Златоуста, голову Іоанна Предтечі віднесли до міста Емес. Однак, і там вона надовго не залишилася, адже під час набігу сарацинів її перенесли в Комани (близько 810-820 роки), а в період гонінь та іконоборства сховали в землі.

Коли відновили іконошанування, Патріарх Ігнатій побачив під час нічної молитви, де схована голова Іоанна Предтечі. Сповістив святитель про це імператору, який надіслав в Коману своїх посланців. Так голова була віднайдена втретє. Пізніше її перенесли знову до Константинополя і з урочистостями поклали в придворній церкві. Нині голова Іоанна Предтечі перебуває на Афоні.

7 червня День Ангела святкують: Григорій, Іван, Микита, Семен, Степан і Федір, Антон, Антоніна, Олена, Ксенія.

Цей день в історії

7 червня Міжнародний день обізнаності про синдром Туретта. Був створений для привернення уваги до неврологічного розладу. Для синдрому Туретта характерні мимовільні рухи та вокалізація (тики), які викликають страждання у людини і можуть бути руйнівними. Цього дня організації та люди об'єднуються, щоб поділитися своїм досвідом та краще зрозуміти це захворювання.

А ще 7 червня Всесвітній день безпеки харчових продуктів. Свято було встановлено ООН, щоб максимально донести інформацію щодо відповідальності про безпеку іжі до урядів, споживачів, виробників. Ще в давні часи людство усвідомлювало, що споживання поганої їжі може призвести до захворювань. Особливо були небезпечними зіпсовані продукти, тому що в тоді холодильників не було. Наприклад, ще 500 року до нашої ери китайський філософ Конфуцій писав про небезпеку вживання прокислого рису.

Також 7 червня День відеомагнітофона. Прилад вперше винайшли 1956 року, і від того часу він користується чималою популярністю. Хоча нині його і витіснили персональні комп'ютери та смартфони. Спочатку приладом користувалися лише для професійних цілей, наприклад, щоб записати телепередачі або фільми. Але 1969 року з'явилися перші відеомагнітофони для домашнього користування. Тоді їх змогли зменшити до таких розмірів, щоб вони спокійно вміщалися у вітальні.

А ще 7 червня святкують День шоколадного морозива. Це національне свято в США. Вперше шоколадне морозиво створили понад 100 років тому. Невідомий кондитер в Італії якось вирішив заморозити горіхи, шоколад, вершки та молоко. Спочатку цей десерт був настільки вишуканим, що його могли дозволити собі лише багаті люди. Але вже на початку XX століття змогли налагодити масове виробництво.

7 червня Всесвітній день бігу. Подію кожного року відзначають на першу середу червня. Спочатку свято святкували лише легкоатлети в США, але швидко воно поширилося по всьому світі і не лише серед спортсменів. Офіційний статус подія отримала 2016 року. Саме тоді організатори провели міжнародний захід, під час якого зібралися прихильники бігу з 180 країн.

****

1099 — війська хрестоносців під час їхнього першого походу починають облогу Єрусалиму.

1498 — Колумб вирушає у свою третю подорож до Нового Світу, під час якої відкриває сучасний острів Гаїті.

1775 — Сполучені Колонії змінюють свою назву на Сполучені Штати Америки.

1903 — у Берліні французький учений Кюрі оголошує про відкриття нового хімічного елементу — полонію, названого на честь батьківщини його дружини-польки Марії Склодовської-Кюрі.

1919 — у Нью-Йорку вперше проводять письмові тести для одержання посвідчення водія.

1919 — розпочинається Чортківська офензива УГА.

1920 — уряд Української Народної Республіки переїжджає з Вінниці до Жмеринки.

1929 — згідно з Латеранськими угодами, в центрі Рима утворюють суверенну державу Ватикан.

1939 — Третій Рейх укладає пакти про ненапад з Латвією й Естонією.

1945 — усім німцям у зонах окупації союзників наказують дивитися фільми про злочини нацистів у Бухенвальді.

1963 — відбувається теледебют гурту "Роллінґ Стоунз".

1967 — Ізраїль бере під свій контроль Стіну плачу в Єрусалимі.

1991 — Верховна Рада України ухвалює рішення про перепідпорядкування Україні союзних підприємств на території республіки.

Народні прикмети

  • Якщо на горобинівелика кількість квітів, то очікуйте на багатий урожай хліба.
  • Уранці багато роси — буде великий урожай.
  • Якщо не квітне горобина або лише починає квітнути — осінь буде довгою.
  • Зблякло листя на деревах — варто його обробити, бо завелися шкідники.

Що не можна робити в цей день

  • Не рекомендують залишайте немитий посуд на ніч.
  • Цього дня не можна розказувати про свої сни
  • Не варто перераховувати гроші.

Нагадаємо, 28 червня українці святкують День Конституції України. Це свято присвячене основному законові України. Редакція LVIV.MEDIA вітає українців із Днем Конституції України. А ви привітайте рідних віршами, картинками або своїми словами з нашої статті.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності