19 травня: церковні свята, іменинники, прикмети та заборони

19 травня: церковні свята, іменинники, прикмети та заборони
Фото: pexels

Яке церковне свято 19 травня, чиї іменини святкувати, прикмети та заборони — про все пише LVIV.MEDIA

Церковне свято 19 травня

19 травня християни вшановують пам'яті Іова Багатостраждального. За часів пророка Мойсея святий Іова був популярною та набожною людиною. Чоловік мав гарну та велику родину, але у його життя прийшло горе. Так сталось, що диявол прийшов у життя Іова та забрав всі його надбання й на додачу наслав на нього страшну хворобу.

Тоді ж дружина  Іова мала багато роботи через, що вона жалілась чоловіку. Втім, Іова пояснював тим, що Бог не дає людям того, що вони не можуть винести, тому їм слід бути вдячними. За щиру віру Господь нагородив чоловіка та повернув йому все втрачене. Відтоді Багатостраждальний прожив ще 140 років.

19 травня День Ангела святкують: Василь, Денис, Іван, Іларіон, Сава, Ян.

Цей день в історії

День сімейної медицини.В Україні 19 травня відзначають таке свято. Подію започаткував Кабінет міністрів України та указ президента України 6 грудня 2017 року. Цього дня важливо підтримати лікарів сімейної практики. Також наголосити на важливості покращувати стандарти надання медичної допомоги.

19 травня святкують Всесвітній день сімейного лікаря. Таке свято є створеним для того, щоб показати важливість сімейних лікарів в медичних системах країн світу. Також аби подякувати лікарям за те, що дбають про здорових людей на планеті.

А ще 19 травня Міжнародний день віртуальних помічників. Щорічно припадає на третю п'ятницю травня. Віртуальним помічником більшість з нас користувалися хоча б раз у житті. Він сильно спрощує життя сучасної людини, адже допомагає планувати день, шукати потрібну інформацію чи організовувати справи.

19 травня Всесвітній день боротьби з запальними захворюваннями кишечника. Подія була започаткована Європейською асоціацією хворих на виразковий коліт і хворобу Крона. Головними символами цього дня є фіолетова стрічка і взагалі фіолетовий колір. Ним підсвічують цього дня знамениті архітектурні пам'ятки.

****

1051 — у французькому Реймсі коронують дочку Ярослава Мудрого — Анну Ярославну.

1536 — страчують Анну Болейн, дружину англійського короля Генріха VIII.

1568 — англійська королева Єлизавета I наказує заточити в тюрму колишню шотландську королеву Марію Стюарт, котра пред'являла свої права на англійський престол.

1649 — Англія отримала статус республіки.

1861 — у Сумах відкривають першу в Україні недільну школу.

1997 — компанія "Hewlett-Packard" випускає свій перший портативний комп'ютер, що працював під операційною системою Windows CE.

1998 — з національної галереї сучасного мистецтва у Римі невідомі викрадають дві картини Вінсента ван Гога і одну Поля Сезанна.

2005 — на конференції міністрів освіти країн Європи у Бергені (Норвегія) ухвалюють рішення про приєднання України до Болонського процесу.

Народні прикмети

  • Цього дня багато роси, то чекайте на багатий урожай огірків.
  • Якщо на ґаноку сідають ворони - будуть погані новини.
  • Сьогодні теплий та сонячний день - буде жарке літо.
  • Якщо вранці було туманно, тоді ще довго не буде дощів.

Що не можна робити в цей день

  • Сьогодні не варто бити байдики, бо хтось із рідних захворіє.
  • Не варто садити зранку горох - його склюють птахи.
  • Не рекомендують лаятись з рідними людьми, бо тоді член сім’ї може важко захворіти.

Нагадаємо, у п’ятницю, 19 травня, на Львівщині очікується хмарна погода з проясненнями, без істотних опадів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності