• Головна
  • Релігія
  • Російським релігійним центрам не місце в Україні: Всеукраїнська рада церков засудила зловживання РФ релігійними почуттями

Російським релігійним центрам не місце в Україні: Всеукраїнська рада церков засудила зловживання РФ релігійними почуттями

Російським релігійним центрам не місце в Україні: Всеукраїнська рада церков засудила зловживання РФ релігійними почуттями

Зазначається, що Україна відома у світі високим рівнем релігійної свободи

В Україні неприпустима діяльність будь-яких організацій, у тому числі релігійних, центри та керівництво яких знаходяться в РФ. Водночас представники всіх релігій повинні бути рівними перед законом.

Про це йшлося на зустрічі представників Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком.

Так, ВРЦіРО одностайно заявила про невідворотність покарання для всіх осіб, причетних до сприяння ворогу та державної зради, незалежно від того, до якої конфесії і церкви вони належать та чи мають якийсь сан.

«Члени ВРЦіРО закликали державні та правоохоронні органи робити все можливе, щоби не допустити дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні», - йдеться у повідомленні.

Водночас учасники зустрічі наголосили, що у питаннях Національного заповідника «Києво-Печерська Лавра» держава насамперед захищає інтереси України та Українського народу. Відтак Лавра має функціонувати саме як православний монастир, відкритий для українських віруючих.

Також зазначається, що Україна відома у світі високим рівнем релігійної свободи, релігійним плюралізмом, відсутністю «державної церкви», рівністю всіх релігійних організацій перед законом, розвиненим міжконфесійним діалогом та співпрацею між різними церквами.

«Під час війни, спричиненої російською невиправданою агресією, в Україні зберігається високий рівень свободи віросповідання, відсутні переслідування за релігійною ознакою, продовжують діяти демократичні інститути та процедури», - наголосили у ВРЦіРО.

Нагадаємо, на тимчасово окупованих територіях України Росія вдається до релігійних чисток і переслідувань неугодних релігійних організацій, просуваючи РПЦ.

Релігія

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності