• Головна
  • Релігія
  • Вербна неділя: як виготовити домашній оберіг та які особливості цього свята

Вербна неділя: як виготовити домашній оберіг та які особливості цього свята

Вербна неділя: як виготовити домашній оберіг та які особливості цього свята

Верба – це символ української витривалості

Вже за тиждень українці святкуватимуть Великдень. Водночас Вербна неділя — одне з найважливіших християнських свят, яке святкуватимуть 9 квітня, за тиждень до Великодня.

У цей день віряни згадують прибуття Ісуса Христа в Єрусалим. Люди відвідують храми та освячують вербові гілочки.  

Відтак журналістка LVIV.MEDIA дізнавалась, в чому особливість цього свята, та які традиції його супроводжують.

Вважається, що верба – це символ української витривалості. Крім цього, з давніх-давен їй приписували магічні властивості — захист від злих духів та всіляких бід.

Також освячена верба слугувала оберегом для усього дому. Відтак у Вербну неділю після освячення гілочок, було прийнято постукувати ними знайомих, щоб ті були здоровими.

Для виготовлення такого букетика, або ж як кажуть у народі — баськи, потрібна верба, різні предмети декору, та сухоцвіти. Адже кожна квіточка має своє значення та символізм. 

✨ Вербна неділя: розповідь львівського священника про історію свята.Чи знаєте ви історію свята Вербної неділі? І чи бачили майстер-клас з виготовлення вербового букетика?Дивіться новий сюжет LVIV.MEDIA про Вербну неділю — одне з найважливіших християнських свят, яке святкують за тиждень до Великодня.

Posted by LVIV.MEDIA on Friday, April 7, 2023

Важливо, що вербові гілочки після освячення потрібно правильно зберігати. До цього оберега треба ставитись шанобливо та знати, як із ним поводитись.

Зазначимо, що з Вербної неділі починається Передвеликоній страсний тиждень, тому в цей час важливо не сваритися із рідними та знайомими. Натомість варто підготуватись до святкування Христового Воскресіння.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA підготувало поради, як скласти великодній кошик та що можна класти, а що не варто.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності