• Головна
  • Релігія
  • Стрітенська свічка: що символізує, як виготовити та як використовувати

Стрітенська свічка: що символізує, як виготовити та як використовувати

Стрітенська свічка: що символізує, як виготовити та як використовувати

Ця свічка має силу допомагати при стихійних лихах, особливо при грозах

15 лютого українці відзначають Стрітення Господнє. У цей день в церквах святять свічки та воду. Стрітенська свічка, тобто свічка, яка є освячена у день свята Стрітення, віддавна має велику пошану у людей. Ця свічка має силу допомагати при стихійних лихах, особливо при грозах, в ід цього і назва «громовиця», «громниця».

Що символізує Стрітенська свічка

Стрітенська свічка — символ світла та благодаті. Адже якби темно не було, варто лиш запалити свічку — і темрява зникає.

Вважається, що Стрітенська свічка має надзвичайну здатність допомагати у найважчі періоди життя. Крім цього, люди вірять, що ця свічка охороняє житло від удару блискавки.

Запалені на Стрітенських Богослужіннях свічки вказують на світло вчення Ісуса Христа, яке просвітлює людські душі. Вони символізують теплоту молитов, сердечне покаяння за гріхи, старанність у служінні Богу.

Як виготовити Стрітенську свічку

Для виготовлення Стрітенської свічки потрібно небагато матеріалів: кілька листів вощини (вона може бути різного розміру та кольору), гніт, ножиці та предмети декору. Свічку прикрашають кольоровими нитками, намистом, стрічками та зіллям, які є символічними народними оберегами.

Стрітенські свічки прибирають зіллям і кольровими стрічками та виплітають із соломки обереги. Розпочинають цю делікатну роботу обов’язково у гарному настрої і з молитвою.

Перш за все потрібно міцно скрутити свічку з вощини, щоб віск горів, а не стікав. Потім можна обрати потрібні предмети та задекорувати її.

Як зробити Стрітенську свічку в домашніх умовах. Репортаж LVIV.MEDIA

Стрітенська свічка — символ світла та благодатті. Адже якби темно не було, варто лиш запалити свічку — і темрява зникає.Свято Стрітення — це зустріч зими з весною. Свічка, освячена в цей день, здатна захистити від негод та недуги, адже наповнена великою духовною силою. Дивіться репортаж LVIV.MEDIA про те, як зробити Стрітенську свічку в домашніх умовах.

Posted by LVIV.MEDIA - Новини Львова on Tuesday, February 14, 2023

Як використовувати Стрітенську свічку

Запалюють Стрітенську свічку, коли виникають труднощі. Її іноді використовують, щоб позбавити дітей від переляку. Також Стрітенською свічкою обкурюють хату та господарські споруди, щоб уберегти себе й худобу від хвороб і нещасть.

Деякі люди вірять, що коли родині довгий час не щастить, хворіють члени сім’ї, то варто із запаленою свічкою обійти дім чи квартиру. Там, де вона найбільше тріщатиме, зібралась негативна енергія. Тож слід залишити свічку погоріти в цьому місці довше, а потім скропити його свяченою водою.

Коли на душі неспокій, якісь труднощі, починається сварка або ж якщо хтось не знає, як чинити в тій чи тій ситуації, треба запалити Стрітенську свічку і помолитися — це допомагає зробити правильний вибір, приносить заспокоєння.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA розповідало, якими свічки бувають та на що слід звернути увагу під час їх вибору.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності