• Головна
  • Релігія
  • Василь Малюк розповів, чому СБУ була бездіяльною щодо священників з 2014 року

Василь Малюк розповів, чому СБУ була бездіяльною щодо священників з 2014 року

Священники ПЦУ

Голова СБУ каже, що колаборантів притягуватимуть до відповідальності без жодних пом’якшувальних обставин

Служба безпеки України не проводила обшуки в церквах УПЦ МП з 2014-го, бо вона є аполітичною та не мала на це наказу Головнокомандувача ЗСУ.

Про це 21 грудня у своєму інтерв’ю Наталії Мосейчук повідомив очільник СБУ Василь Малюк.

За його словами, ще з 2014 року Служба безпеки активно працювала над документуванням злочинів священників московського патріархату. Було оголошено багато підозр, деяких осіб ув’язнено, однак більша частина з них втекла.

Також Малюк наголосив на тому, що відстороняти колаборантів від Української церкви почали лише під керівництвом нового Головнокомандувача. Під жорсткі санкції потрапило багато російських священнослужителів і окремо ті, які працюють на ворога та служать в УПЦ МП.

Колаборантів, які мають духовний сан, притягуватимуть до відповідальності без жодних пом’якшувальних обставин.

«Задача СБУ, як органу державної безпеки під час війни, — максимально швидко і якісно вичистити церковне середовище від ворожої присутності. Зібрано масу доказів відповідної протиправної діяльності: від листувань з “фсбшниками” в месенджерах, до георгіївських стрічок і літератури щодо того, що Україна — це малоросія», — зазначив Василь Малюк.

Зокрема, проросійську літературу та сумнівних громадян рф знайшли й у Києво-Печерській лаврі.

За злочин проти національної безпеки усіх колаборантів чекає кримінальна відповідальність. Строк тримання їх під вартою — від 12 до 13 років. «Вороги в рясах» не мають жодних пом’якшувальних обставин у притягненні їх до відповідальності, за словами Малюка. Наявність духовного сану не впливає на скасування покарання.

Додамо, нещодавно росіяни намагалися вбити очільника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова та міністра оборони Олексія Резнікова.

Нагадаємо, голова СБУ Василь Малюк розповів, чи зустрічався Медведчук з путіним у Криму.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності