Священників УПЦ МП на Буковині застали в ліжку з хлопцем

Священників УПЦ МП на Буковині застали в ліжку з хлопцем

Як повідомляють ЗМІ, під час обшуку там заскочили в момент фізичної близькості секретаря Чернівецької єпархії УПЦ МП Архімандрита Никиту з хлопцем, який співає в місцевому хорі

Служба безпеки України виявила документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП).

Про це повідомили у СБУ.

Правоохоронці викрили листування керівників єпархії зі своїми московськими кураторами, в яких вони отримували «методички» щодо «особливостей» проведення церковних літургій після повномасштабного вторгнення.

«Представники РПЦ ставили завдання займатися дезінформацією щодо суспільно-політичної обстановки в Україні та ситуації на фронті. Зокрема, вимагали від священників УПЦ заперечувати збройну агресію рф в Україні, розповідати про нібито утиски “московської церкви” тощо», — йдеться у повідомленні.

Також СБУ знайшла склади з оптовими партіями прокремлівської літератури, яка «вихваляє країну-агресора та закликає підтримати окупантів». Крім того, під час огляду комп’ютерів керівництва єпархії виявлено фотокопії посвідчень росіян, які брали участь у бойових діях проти українських військ.

«Серед таких документів — посвідка «героя росії», підписана міністром оборони рф за «захоплення Криму» у 2014 році», — уточнили в СБУ.

Наразі у межах кримінального провадження, розпочатого слідчими Служби безпеки за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) ККУ, тривають процесуальні дії.

Додамо, за даними джерел LB.ua, обшук проводився у консисторії (адміністрації єпархії). Зокрема, керівника єпархії, в келії митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія, де він постійно проживає. Саме він є найбільш імовірною кандидатурою на посаду архієрея УПЦ МП замість Павла.

Під час обшуку там заскочили в момент фізичної близькості секретаря Чернівецької єпархії УПЦ МП Архімандрита Никиту з хлопцем, який співає в місцевому хорі.

Як пишуть у соцмережах, за цим дійством застали ще одного священника.

Нагадаємо, ранок вівторка, 22 листопада, невдало розпочався для священнослужителів УПЦ МП. Служба безпеки України «прийшла» з обшуками в Сарненсько-Поліську єпархію УПЦ МП, а також Корецький Свято-Троїцький монастир і жіночий монастир на честь Волинської ікони Божої Матері в селі Серники. Та що найцікавіше — СБУ провела обшуки у Києво-Печерській лаврі. Детальніше про те, чому ці обшуки відбувались, читайте у матеріалі LVIV.MEDIA.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності