• Головна
  • Релігія
  • Папа Римський прийняв Главу УГКЦ Святослава (Шевчука): деталі

Папа Римський прийняв Главу УГКЦ Святослава (Шевчука): деталі

Папа Римський прийняв Главу УГКЦ Святослава (Шевчука): деталі

У понеділок, 7 листопада, Папа Франциск прийняв в Апостольському палаці у Ватикані Главу Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава (Шевчука), який перебуває з робочим візитом в Апостольській Столиці

Це перший візит Києво-Галицького Верховного Архиєпископа після початку широкомасштабного російського вторгнення в Україну.

Про це повідомляє Vatican News.

У повідомленні Секретаріату Глави УГКЦ в Римі йдеться, що Блаженніший Святослав привіз у подарунок Папі Римському шматок російської міни, що пошкодила фасад греко-католицького храму в Ірпені, як символічний дар. Зокрема, не тільки через те, що він нагадує про одне з перших «міст-мучеників», але й через те, що схожі шматочки виймаються із тіл військових і цивільних, в тому числі дітей, що є видимим знаком знищення та смерті, які війна несе кожного дня.

Зазначається, що Папа ще раз висловив свою близькість з українським народом, запевнивши у тому, що перебуває поруч у молитві та в конкретних діях. Також Папа Франциск наголосив на зусиллях Святого Престолу, спрямованих на те, щоби покласти край агресії та сприяти настанню справедливого миру, і на зусиллях, спрямованих на підтримку солідарності з українським народом.

Своєю чергою, Блаженніший Святослав сказав, що бажає донести Папі прохання українського народу. Святішому Отцеві також було представлено душпастирський план на 2023 рік, у центрі якого — служіння найслабшим, прийняття та супровід переміщених осіб, лікування ран, завданих війною. Верховний Архиєпископ вказав на колоніальний вимір війни проти України, підкреслюючи неприйнятність мирних пропозицій, які включають заперечення права на існування українських народу та держави в її міжнародно визнаних кордонах.

Водночас Глава УГКЦ подякував Папі за все, що було зроблено для того, щоби зупинити війну, чинити посередництво задля миру, звільнити полонених і заручників, організувати загальну солідарність Католицької Церкви на підтримку страждаючого українського народу.

Нагадаємо, голова Львівської ОВА Максим Козицький відреагував на нещодавні слова Папи Римського Франциска про те, що він прихильний до росіян, а їхня жорстокість не притаманна цьому народові. Детальніше про це можна дізнатись, перейшовши за посиланням.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності