Сливовий пиріг з The New York Times

Сливовий пиріг з The New York Times

Найвідоміший американський пиріг, який підкорив серця багатьох поколінь. Сливовий пиріг із газети The New York Times – це справжній символ літа, яке минає та наступає тепла осінь. Адже саме в цей період настає сезон слив, які є скрізь. Сливовий пиріг здобув свою популярність завдяки дуже ніжного тіста, вершкового присмаку олії та хрусткої скоринки. 

До того ж цей десерт дуже швидко готується і всі продукти завжди є в кожному домі. Для класичного рецепта необхідні такі інгредієнти:

  • 3/4 ст. цукру та 2 ст. на присипку;
  • вершкове масло – 113 г;
  • борошно – 1 ст.;
  • яйця – 2 шт;
  • розпушувач для тіста – 1 ч.л.;
  • сіль – дрібка;
  • сливи – 12 шт;
  • кориця – 1 ч.л.

Спосіб приготування сливового пирога

Сливи потрібно вибирати такі, щоб можна було легко відділити кісточки. Сливи таких сортів, як “угорка” та “чорнослив” – досить щільні, соковиті та ароматні, тож рекомендуємо вам використати саме їх для приготування цього пирога.

  1. Перед початком приготування сливи необхідно обов'язково помити, розрізати вздовж та вийняти кісточки. У класичному рецепті використовується 12 слив середнього розміру.
  2. В окремій ємності потрібно змішати корицю та цукор для присипки. Враховуйте діаметр форми, адже якщо ви будете пекти у невеликій – такої кількості цукру буде багато. 
  3. Для приготування тіста потрібно з'єднати цукор та яйця, збити все це до утворення однорідної маси та появи бульбашок. До збитих яєць додаємо борошно (спочатку його варто просіяти, адже це допоможе наситити тісто киснем та зробити пиріг більш повітряним та ніжним, до того ж за допомогою сита ви зможете відокремити сторонні частинки, які могли б зіпсувати смак пирога).
  4. Потім у тісто додаємо розпушувач, сіль та м'яке вершкове масло (яке потрібно завчасно вийняти з холодильника та кілька годин тримати при кімнатній температурі). У класичному рецепті не зазначено про додавання солі, проте вона вважається натуральним підсилювачем смаку, який не завдасть жодної шкоди.
  5. Ретельно збити всі інгредієнти до однорідної консистенції за допомогою міксера або вінчика. 
  6. Форму для запікання слід застелити пергаментом та змастити його олією, завдяки цьому пиріг буде добре відокремлюватись після запікання. Викладаємо тісто у форму для запікання, розрівнюємо цю масу ложкою, зверху викладаємо сливи (розрізом догори).

Коли вперше був опублікований цей рецепт у газеті The New York Times?

Рецепт знаменитого пирога вперше був опублікований у вересні 1983 року. Редактор газети – Маріан Берроуз присвятила свою публікацію сезону дешевих слив. Впродовж цілого року до газети зверталися читачі з проханням опублікувати той рецепт ще раз. 

У вересні 1984 року газета опублікувала рецепт сливового пирога знову, це повторювалось протягом 5 років. Шанувальників цього пирога стало так багато, що про нього почали писати вірші. 

Журналісти газети в 1989 році здійснили маркетинговий хід, а саме надрукували всіма улюблений рецепт великим шрифтом, взятим у рамку та рекомендацію про те, що читачі повинні зберегти його, адже це мала бути остання публікація. Проте на газету посипалось багато протестів, адже цей рецепт став щорічною традицією. Завдяки цьому він здобув назву “Пиріг з газети The New York Times”.

Тож якщо ви десь побачите таку назву, знайте, що мова йде саме про сливовий пиріг. А ви вже готували його? Якщо ні – рекомендуємо спробувати, він обов'язково сподобається вам та всім вашим рідним.

Також до тіста ви можете додавати ванільний цукор, а замість слив використовувати інші ягоди, наприклад вишні або черешні. Рецепт надзвичайно простий та не потребує особливих навичок, тож кожен з вас зможе з ним впоратись. Він допоможе вам прикрасити щоденний та навіть святковий стіл. Смачного!

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності