Як зробити глазур для паски: 4 способи прикрасити випічку

 Як зробити глазур для паски: 4 способи прикрасити випічку

Глазур може бути як класичною, так і кольоровою та повітряної консистенції

Зазвичай паски прикрашають глазур’ю, хоча в давнину в Україні традиції прикрашати паски глазур’ю та посипкою не існувало. Поверхню паски найчастіше просто змазували яйцем для блиску. На Закарпатті паски прикрашали як святкові короваї, робили їх схожими на корони. Але сучасним паскам мало бути смачними, хочеться щоби вони виглядали гарними зовні, та й можливостей для цього безліч. Різноманіття помадок, глазурі та прикрас вражає, тут вже справа смаку та бажання.

Ми зібрали для вас чотири види глазурі для пасок для того, щоб ви мали з чого вибирати, адже кожна з них дуже смачна, перевірена часом, не осипається та не прилипає до рук.

Швейцарська меренга

Продукти:

  • Яєчні білки — 100 г
  • Цукор — 180 г
  • Щіпка солі
  • Ванілін на кінчику ножа

У білки додати сіль, цукор, ванілін та поставити на водяну баню, помішуючи вінчиком до повного розтавання цукру. Наша ціль повністю розтопити цукор, цей процес приблизно займає 2 хвилини. Зняти з вогню та збити за допомогою міксеру на максимальних оборотах впродовж 3-х хвилин до стійких піків. Якщо бажаєте, щоб глазур швидше застигала, тоді додайте 50 г просіяної через ситечко цукрову пудру, знову збийте.

Глазур на желатині

Продукти:

  • Цукор — 120 г
  • Вода — 60 мл + 2 ст. л
  • Желатин — 5 г
  • Ванільний цукор — 1 ч. л

Желатин залити двома столовими ложками холодної води та залишити на 15 хвилин.

У сотейник додати цукор, воду, ванільний цукор, перемішати  та поставити на невеликий вогонь. Довести сироп до кипіння, так щоб на всій поверхні утворилися бульбашки, прокип’ятити 1-1,5 хвилини та зняти з вогню, дати сиропу трохи вистигнути приблизно 3-4 хвилини та потім додати желатин, перемішати та дати вистигнути до теплого стану. Потім збити сироп з желатином міксером на максимальних оборотах до густоти. Перевірити готовність можна за допомогою лопатки, якщо глазур повільно стікає по лопатці та трохи на ній затримується, а та що впала зберігає малюнок, то вона готова.

Ягідна глазур

Продукти: 

  • Ягідне пюре  (червоної або чорної смородини) — 50 г
  • Цукрова пудра — 270 г

Заморожені ягоди червоної або чорної смородини (залежно від бажаного кольору) пропустити через сито для отримання ягідного пюре. До ягідного пюре додавати поступово цукрову пудру, перемішуючи вінчиком до утворення консистенції сметани. За бажанням можна додати ванілін на кінчику ножа.

Шоколадна глазур

Продукти:

  • Цукор — 0,5 стакана
  • Какао-порошок — 3 ст. л
  • Молоко — 3 ст. л
  • Вершкове масло — 20 г
  • Ванілін

У сотейник чи миску додати цукор, какао, перемішати, додати ванілін на кінчику ножа, додати молоко, довести до кипіння на невеликому вогні, проварити 10-15 хвилин, постійно перемішуючи, додати вершкове масло, перемішати, зняти з вогню.

 Декілька важливих порад:

1.     Наносіть глазур на охолоджені паски, так вона швидше підсихає.

2.     Щоб паска виглядала яскраво, до білкової глазурі можна додати харчові барвники.

3.     Якщо глазур шоколадна, паску потрібно поставити до холодильника для її застигання.

4.     Глазур можна наносити силіконовим пензликом або лопаткою, або можна занурювати верх паски у миску з глазур’ю.

5.     Якщо любите багато глазурі, то можна покрити нею не тільки шапочку паски, а й її боки, це виглядає сучасно та креативно.

6.     Для прикрашання можна використовувати не тільки посипки, а й палички кориці, кільця засушених цитрусових, цукати, цукрові квіти, кольорові помадки можна розписати білою глазур’ю.

7.     Святковий вигляд пасці наддасть широка атласна смужка, гарно пов’язана по низу паски.

 Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA розповідало про те, як приготувати паску на пряженому молоці.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності