• Головна
  • Рецепти
  • Без масла та жиру: простий та корисний рецепт запеченої у солі риби

Без масла та жиру: простий та корисний рецепт запеченої у солі риби

риба у солі з лимоном

Так рибу готували здавна, а тепер подають у ресторанах, влаштовуючи при цьому невеличке фаєр-шоу

Сібас, запечений у солі, дуже легко готується вдома, а як влаштувати незабутню подачу, розповідаємо нижче.

Насправді, за цим рецептом можна готувати не тільки сібас, а будь-яку рибу, яку ви любите.

А розмір тушки вибирайте в залежності від свого бажання. У рецепті приводимо кількість продуктів на невеличку рибину, тож якщо ваша тушка риби більша, то звісно ж треба більша кількість інгредієнтів.

Приготована таким чином, риба виходить дуже ніжна, корисна та звільняє вас від зайвого чищення, нарізання та інших зайвих рухів.

Отже починаємо готувати.

Спочатку приготуємо сіль для запікання. Вона повинна бути морською, двох видів: крупної солі — 0,5 кг, дрібної — 1 кг. Збиваємо 3 яєчні білки із дрібкою солі до стійкої піни.

Дрібно нарізаємо 20 г петрушки,  розмарин  (беремо тільки листя, стебла видаляємо) – 15 г, подрібнюємо. Додаємо нашинковану зелень до солі, як до крупної, так і до дрібної.

До крупної солі додаємо 1/3 частину збитих білків, ретельно перемішуємо, білки, що залишилися, додаємо до мілкої солі, також  гарно перемішуємо.

Готуємо рибу

Тушку сібаса, вагою 300-400 г не чистити, випотрошити, видалити зябра, помити. У середину риби покладіть подрібнений часник ( 7 г ), додайте мелений коріандр.

На деко з невисокими бортами всипте раніше приготовану крупну сіль, викладіть на неї рибину та щільно засипте її приготованою сумішшюдрібної солі, риба повинна бути щільно прикрита сіллю, щоб при приготуванні не було жодної тріщини, тоді вона приготується правильно, не буде зайвого запаху.

Також на сіль можна покласти невеличкі за розміром молоді картоплини (250 г), нехай запечуться у солі разом з рибою.

Ставимо деко у розігріту до 190-200 градусів духову шафу та запікаємо 20-25 хвилин в залежності від вашої духовки, на більшу рибину, звісно, необхідно трохи більше часу.

Коли сібас готовий, виймаємо з духовки. Корпус із солі став дуже твердим, тож  обережно розбиваємо його за допомогою важкого кухонного приладдя, обережно дістаємо рибу цілою або шматочками окремо на тарілку.

А тепер родзинка подачі.

Якщо ви приймаєте гостей, то прямо перед присутніми, на корпус з солі вилийте вздовж 40 г горілки, спирту або коньяку та підпаліть. Таке фламбування виглядає дуже ефектно, а емоції зашкалюють.

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA розповідало, як приготувати шаурму у домашніх умовах.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності