• Головна
  • Рецепти
  • Готуємо бацалонім: оригінальний рецепт традиційних єврейських голубців

Готуємо бацалонім: оригінальний рецепт традиційних єврейських голубців

Готуємо бацалонім: оригінальний рецепт традиційних єврейських голубців

Незвичний та простий спосіб приготувати голубці по-східному

До початку Великого посту ще є час, значить можна ще побалувати свою родину дуже смачною м’ясною східною стравою.

Розповідаємо, як приготувати бацалонім  — голубці по-східному, які є чудовою альтернативою традиційній страві.

Інгредієнти: 5 великих довгих цибулин, 2 великі цибулини, 2 середні морквини, 1 кг фаршу (краще яловичина), 2 ст. ложки майонезу, 1 ч. л. з гіркою солі, 1 ч. л. молотого чорного перцю, 2 пригорщі сушеної журавлини, пів стакана круглого рису та пів стакана води.

Приготування: 5 цибулин почистити, вирізати серцевину з того боку, де ростуть корінці. Прорізати кожну цибулину з одного боку вздовж усієї довжини до серцевини так, щоб потім можна було її розібрати на пелюстки. Цибулини скласти у пакет та покласти у мікрохвильову піч на 5-7 хвилин, після чого розібрати на пелюстки.

Для начинки 2 великі цибулини порізати, моркву натерти на тертці та додати до фаршу, додати солі, перцю, журавлину, майонез, воду, рис, перемішати.

Для приготування соусу нам знадобиться:

  • 2 ст. ложки молотої солодкої паприки;
  • 1 ч. л. молотого чорного перцю;
  • 1 ст. ложка з гіркою цукру;
  • 100 мл оливкової олії.

Всі інгрідієнти для соусу змішати, а до залишків після змазування голубців додати: пів стакана води, 2-3 столові ложки кисло-солодкого джему, 2/3 ч.л. лимонної кислоти (або сік 1 лимону), 0,5 ч. л. молотого чорного перцю, курагу та чорнослив.

У кожну пелюстку цибулі загорнути фарш, так щоб вийшли голубчики. Кожен голубець обмастити у приготованому соусі та скласти їх у невисоку широку каструлю в один шар.

До залишків соусу додати воду, лимонну кислоту, джем, перець. Цією сумішшю полити голубці. Між голубцями розмістити курагу та чорнослив.

Варити під кришкою на дуже повільному вогні 30 хвилин. Після чого поставити у розігріту духовку без кришки на 15 хвилин. Коли голубці підрум’яняться — вони готові.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA розповідало, як приготувати домашню курячу шаурму.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності