З ромом, віскі чи текілою: три рецепти класичних коктейлів

Коктейль
Фото: pexels

Усім добре знайомі коктейлі доволі легко приготувати вдома та насолодитися смаком

У світі 24 лютого відзначають Міжнародний день бармена. Це свято започаткували з ініціативи Міжнародної Асоціації Барменів (IBA), дата створення якої й припадає на 24 лютого 1951 року. Зазвичай у Міжнародний день бармена проводять різноманітні тематичні конкурси, розіграші, змагання барменів в профмайстерності, вікторини та дегустації. LVIV.MEDIA ж підготувало кілька рецептів смачних коктейлів до свята.

Віскі сауер

Це класичний коктейль, який має збалансований, не надто солодкий та злегка терпкий смак.

Інгредієнти: 50 мілілітрів віскі, 30 мілілітрів лимонного соку, 15 мілілітрів цукрового сиропу, лід.

Для приготування коктейлю достатньо змішати всі інгредієнти у шейкері з льодом. Подавати напій варто з кубиком льоду, прикрасивши шкіркою лимона та апельсину або коктейльною вишнею на шпажці.

Маргарита

Це ще один класичний коктейль. Він теж не є надто солодким. Напій має витончений кисло-солодкий смак з приємними цитрусовими нотками.

Інгредієнти: 50 мілілітрів текіли, 25 мілілітрів апельсинового лікеру трипл-сек, 10 мілілітрів цукрового сиропу, 30 мілілітрів лаймового соку, сіль, лід.

Для початку на склянці треба зробити солоний обідок. Потім всі інгредієнти слід перемішати у шейкері з кількома кубиками льоду. Подавати коктейль треба у склянці з льодом.

Піна колада

Ще одна актуальна класика. Однак цей коктейль має вже більш солодкий, екзотичний, але водночас і м'який смак.

Інгредієнти: 30 мілілітрів рому, 90 мілілітрів ананасового соку, 30 мілілітрів кокосового лікеру, лід та шматочок ананаса.

Для приготування всі інгредієнти потрібно збити в шейкері з льодом. Далі напій слід налити у високий келих, додати лід та прикрасити шматочком ананаса.

Нагадаємо, будь-які святкування часто не обходиться без алкогольних напоїв. Однак сучасне різноманіття не обмежується шампанським чи горілкою, існує набагато більше варіантів алкоголю. LVIV.MEDIA розповідає про міцні та слабоалкогольні напої, а також ділиться рецептами коктейлів, що пасуватимуть як до застілля, так і для того, щоб просто розслабитися ввечері.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності