Як швидко приготувати піцу вдома: три рецепти страви

Піца
Фото: pexels

Піца — це одна з найбільш універсальних італійських страв

Щороку 9 лютого у світі відзначають Міжнародний день піци. Найгучніше його святкують на батьківщині страви — в Італії. Так, 9 лютого у Неаполі влаштовують найбільший фестиваль піци у світі, який триває тиждень. LVIV.MEDIA ж до Міжнародного дня піци підготувало три швидкі рецепти страви.

Піца на сковорідці з шинкою та помідорами

Інгредієнти: для тіста — 4 столові ложки сметани, 4 столові ложки майонезу, 2 яйця, 9 столових ложок борошна; для начинки — 50 грамів сиру, 100 грамів шинки, 1 помідор, зелень до смаку.

Для приготування слід змішати всі інгредієнти для тіста. Воно має вийти схожим за густиною на сметану. Готове тісто потрібно вилити на змащену олією сковорідку.

Тепер необхідно нарізати невеликими шматочками шинку та помідори, натерти сир. Готові інгредієнти треба викласти на тісто та посипати сиром. Після цього піцу потрібно накрити кришкою і готувати на невеликому вогні.

Піца буде готова, коли сир остаточно розплавиться, а низ страви стане рум’яним та затвердіє. Готову випічку перед подачею слід посипати улюбленою зеленню.

Піца з лаваша на сковороді

Інгредієнти: 2 тонкі листи лаваша, 150 грамів ковбаси, 6-8 помідорів чері, 1 болгарський перець, 150 мілілітрів молока, 3 яйця, 3 столові ложки олії, 200 грамів моцарели, 50 грамів майонезу, 1 столова ложка кетчупу, сіль та перець до смаку.

Для початку слід підготувати начинку: ковбасу нарізати тонкими смужками, сир натерти на дрібній тертці, а чері й солодкий перець нарізати невеликими шматочками.

Тепер потрібно змішати молоко, яйця, сіль та перець і збити все до однорідного стану. До суміші також треба додати майонез та кетчуп.

Після цього необхідно змастити олією сковорідку, викласти на неї лаваш тонким шаром та залити яєчною сумішшю. По поверхні ж лаваша треба розподілити начинку, посипати її сиром.

Смажити піцу слід на слабкому вогні 20 хвилин, накривши кришкою.

Швидкий рецепт приготування піци в духовці

Інгредієнти: для тіста — 180 грамів борошна, 4 столові ложки сметани, 3 столові ложки майонезу, 2 яйця, сіл до смаку; для начинки — десять-дванадцять оливок, 150 грамів ковбаси, п’ять-шість маринованих печериць, 100 грамів сиру, улюблена зелень.

Перш за все треба змішати сметану, майонез, яйця, сіль і борошно. Тісто можна збивати міксером або віночком до консистенції, коли у ньому не залишиться грудочок.

Потім слід нарізати невеликими шматочками ковбасу, гриби й оливки, а сир натерти. Водночас варто розігріти духовку. Також потрібно застелити аркушем пекарського паперу форму для випікання.

Тепер у форму треба вилити тісто і розрівняти його. Поверх слід викласти начинку та присипати її сиром. Після цього можна випікати піцу — готовою її можна вважати, коли сир розплавиться, а тісто стане рум’яним. Готову страву потрібно присипати улюбленою зеленню.

Нагадаємо, нещодавно до дня круасана LVIV.MEDIA ділилося рецептом тіста та розповідало кілька варіантів начинки для цієї випічки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності