• Головна
  • Рецепти
  • Всесвітній день круасана: рецепт тіста та варіанти начинок

Всесвітній день круасана: рецепт тіста та варіанти начинок

Круасан
Фото: pexels

Класичний круасан готують з листкового дріжджового тіста

30 січня у світі відзначають День круасана. Це популярна випічка, яка має понад 300-років історії та походить з Австрії. Перші круасани почали випікати саме у Відні, але всесвітньо відомими вони стали завдяки французам, які створили легшу і листкову версію віденської випічки.

До дня ж круасану LVIV.MEDIA ділиться рецептом тіста та розповідає кілька варіантів начинки для випічки.

Як приготувати класичний круасан

Класичний круасан готують з листкового дріжджового тіста.

Інгредієнти: 300 мілілітрів молока, 500 грамів борошна, 15 грамів сухих дріжджів, 360 грамів масла, 60 грамів цукру, третина чайної ложки солі.

Для приготування у просіяне борошно слід покласти цукор, сіль, дріжджі, 50 грамів м'якого масла, поступово вливаючи молоко і перемішуючи міксером 10 хвилин.

Потім, тісто потрібно вимішати вручну і покласти в окремий посуд, накривши харчовою плівкою. Як тільки тісто підніметься, його можна розкачати в прямокутник. Тепер на тісто варто покласти шматочок вершкового масла і скласти тісто конвертом, також розкачавши його качалкою. Після цього тісто треба скласти в 4 рази й залишити в холодильнику на 30 хвилин.

Як тільки тісто настоїться в холодильнику, його необхідно розкачати в прямокутник і поділити на невеликі трикутники, які потім треба загорнути в рогалики.

Заготовки круасанів слід викласти на пергаментний папір і дати їм піднятися. Коли це відбудеться, їх потрібно відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Круасани будуть готові, як тільки з’явиться рум'яна скоринка.

Ідеї начинок для круасанів

Шоколадна начинка

Інгредієнти: 100 грамів шоколаду, пів склянки вершків 20% жирності, 1 чайна ложка коньяку.

Для такої начинки шоколад треба розтопити, додаючи вершки й коньяк. Суміш слід постійно помішувати й, коли вона стане однорідною, зняти з вогню. Далі треба остудити масу до кімнатної температури.

У заготовки круасанів шоколадну начинку потрібно викладати на широку частину трикутника. Запікати їх потрібно також до скоринки.

Круасан з шинкою та сиром брі

Інгредієнти: шматочки шинки та сир брі (кількість інгредієнтів варто обирати з огляду на те, скільки круасанів плануєте пекти).

У цьому випадку спочатку слід спекти круасани. Потім їх треба розрізати уздовж навпіл.

Водночас для начинки шинку треба обсмажити на пательні до хрусткої скоринки. Сир брі достатньо просто нарізати шматочками.

Готові складники необхідно викласти на нижні половинки круасана і постав в духовку на кілька хвилин, щоб розплавився сир.

З червоною рибою

Інгредієнти: 50 грамів малосольної червоної риби, 20 грамів кисломолочного сиру, кілька листочків салату, пів чайної ложки лимонного соку, чорний перець до смаку.

Щоб приготувати цю начинку, потрібно лише змішати сир з лимонним соком та перцем, а потім намастити цією сумішшю готовий, розрізаний навпіл круасан. У змащений круасан також слід викласти рибу та листя салату.

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA публікувало рецепт кіша зі шпинатом та куркою — відкритого французького пирога з основою з пісочного тіста.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності