• Головна
  • Рецепти
  • Коли немає часу стояти біля плити: як швидко приготувати кіш

Коли немає часу стояти біля плити: як швидко приготувати кіш

Кіш
Фото: Freepik

Кіш зі шпинатом та куркою стане у пригоді на випадок, коли немає часу готувати

Кіш — відкритий французький пиріг з основою з пісочного тіста. Варіанти начинок можуть бути різними: від легких овочевих, фруктових, рибних або із суміші зелені до ситних м'ясних або грибних. LVIV.MEDIA пропонує ж рецепт зі шпинатом та куркою. Такий кіш готується доволі швидко і стане у пригоді на випадок, коли немає часу стояти біля плити.

Інгредієнти: 1 пучок шпинату, 1 морква, пів пучка кропу, 125 грамів масла, 4 яйця, 1 стакан борошна, 200 грамів сметани, 100 мілілітрів молока, 200 грамів курячої грудки, 150 грамів сиру, спеції до смаку.

Для початку курячу грудку потрібно нарізати смужками та обсмажити у сковорідці. Туди ж слід додати терту моркву і готувати усе разом ще 10 хвилин. У великій мисці натомість треба перетерти борошно з маслом в крихту, додати одне яйце і зліпити з тіста кулю.

Після цього тісто потрібно розкачати, викласти у форму для запікання та зробити бортики. Для заливки ж слід змішати яйця із сіллю, додати сметану і ще раз змішати. Коли грудок не залишиться, треба влити молоко і додати спеції. Потім у заливку необхідно додати подрібнений шпинат, більшу частину сиру та курку з морквою.

Готову начинку потрібно викласти у форму та посипати тісто іншою частиною сиру. Запікати кіш слід 30 хвилин за температури 180 градусів.

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA підготувало рецепт ризото. Це класична італійська страва. Зазвичай її готують на сковороді, доводячи рис до стану напівготовності, з додаванням овочів, м’яса чи морепродуктів. Однак одним із найкращих поєднань є ризото з грибами та сиром.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності