• Головна
  • Рецепти
  • Замість шуби та олів’є: рецепт м’ясного салату з овочами по-корейськи

Замість шуби та олів’є: рецепт м’ясного салату з овочами по-корейськи

Салат з овочами по-корейськи

Цей салат має яскравий та насичений смак

Святковий стіл в Україні важко уявити без салатів. Проте традиційними олів’є та шубою вже нікого не здивуєш. Натомість хочеться поекспериментувати та приготувати нові страви. Для того, щоб полегшити вибір оригінальних салатів, LVIV.MEDIA розповідає рецепт м’ясного салату з овочами по-корейськи.

Інгредієнти: 400 грамів яловичини або телятини, 1 солодкий перець, 400 грамів огірків, 1 червоний гострий перець, 4 зубчики часнику, 50 грамів зеленої цибулі, 1,5 столової ложки насіння кунжуту, 1 чайна ложка солі, 1 столова ложка цукру, 2 столові ложки лимонного соку, 100 грамів цибулі, 10 грамів кореня імбиру, 1 столова ложка меленого коріандру, 3 столові ложки соєвого соусу, 2 столові ложки кунжутної або соняшникової олії.

Спершу слід приготувати маринад для м’яса. У чашу блендера-подрібнювача треба покласти почищений корінь імбиру, половинку перцю чилі без насіння, чверть ріпчастої цибулі й 3 зубчики часнику. Перед тим овочі краще порізати на шматки. Туди ж варто додати цукор, соєвий соус, кунжутну або соняшникову олію. Усе разом потрібно гарно подрібнити.

Тепер м’ясо необхідно очистити від плівок і нарізати поперек волокон смужками завтовшки 1 сантиметр. Також цибулю, що залишилася, варто нарізати півкільцями.

Після цього до м’яса треба додати подрібнену в блендері суміш, порізану цибулю і коріандр. Усе ретельно перемішати та залишити м’ясо маринуватись щонайменше на 20 хвилин.

Поки м’ясо маринується, слід приготувати інші інгредієнти для салату. Для цього огірки треба нарізати довгими брусочками, посолити й ретельно перемішати. Їх краще залишити на 10-15 хвилин, щоб вони пустили сік. Потім цей сік потрібно злити.

Також на сухій сковорідці на малому вогні, постійно помішуючи, необхідно підсмажити насіння кунжуту до золотистого кольору.

Разом з тим зелену цибулю слід порізати соломкою, солодкий перець очистити від насіння і також нарізати соломкою, а іншу половинку червоного гострого перцю і часнику подрібнити ножем.

Тепер на сковорідці треба розігріти 1 столову ложку соняшникової олії, викласти м’ясо з маринадом, поперчити й на великому вогні, помішуючи, смажити до готовності.

Після цього можна переходити до збирання салату. Так, нарізані овочі треба викласти в салатницю, до овочів додати обсмажене м’ясо, насіння кунжуту, заправити усе лимонним соком і перемішати. При потребі до салату можна дати сіль чи соєвий соус.

Нагадаємо, шампанське — невід’ємний атрибут святкування. Цей напій добре поєднується фруктами, бутербродами з ікрою, сирами, легкими салатами, морепродуктами, горіхами та білим м’ясом. Однак, щоб частування до шампанського було обрати легше, а рецепт точно не розчарував, LVIV.MEDIA підготувало три варіанти закусок, що добре пасують до ігристого.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності