• Головна
  • Рецепти
  • Рецепти пісних страв: готуємо пісний овочевий салат з кунжутною заправкою

Рецепти пісних страв: готуємо пісний овочевий салат з кунжутною заправкою

Рецепти пісних страв: готуємо пісний овочевий салат з кунжутною заправкою
Фото: pexels

Салат стане як простим варіантом перекусу, так і непоганою альтернативою для святкового столу

Для християн усього світу зараз триває Різдвяний піст. У цей час віряни дотримуються певних обмежень у харчуванні. Для того, щоб період постування пройшов все ж таки різноманітно, LVIV.MEDIA підготувало рецепт пісного овочевого салату з кунжутною заправкою.

Інгредієнти: 250 грамів червоноголової капусти, 150 грамів моркви, 200 грамів свіжого огірка, 3 столові ложки насіння кунжуту, соєвий соус, яблучний оцет, пів чайної ложки цукру, 3 столові ложки олії, сіль до смаку.

Перш за все насіння кунжуту треба злегка обсмажити на сухій сковорідці до ледь золотистого кольору. Після цього варто приготувати кунжутну заправку. Для цього обсмажений кунжут слід перекласти в склянку блендера, додати туди соєвий соус, олію, цукор і оцет та перемолоти до однорідного стану.

Потім капусту потрібно тоненько нашаткувати, моркву натерти, а огірок порізати кружечками. Усе разом потрібно перемішати, залити заправкою, посолити до смаку. Готовий салат можна прикрасити насінням кунжуту.

Нагадаємо, оскільки під час посту є певні обмеження в харчуванні, LVIV.MEDIA підготувало рецепт голубців з картоплею та грибами, який стане чудовим доповненням пісного раціону.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності