Готуємось до Нового року: 3 оригінальні рецепти олів’є

Готуємось до Нового року: 3 оригінальні рецепти олів’є

Три рецепти олів’є, які здивують інгредієнтами, а також смакуватимуть навіть веганам

Майже незамінний елемент відзначання Нового року та святкового застілля — це салат олів’є. Однак звичним рецептом страви здивувати вже важко. Натомість для того, щоб новорічний стіл не залишився без традиційного салату, але й не був нудним, LVIV.MEDIA підготувало три рецепти олів’є, які здивують інгредієнтами, а також смакуватимуть навіть веганам.

Олів’є з грибами

Інгредієнти: 4 курячі яйця, банка зеленого горошку, 4 солоних огірки, 3 зварені картоплини, 2 варені моркви, 250 грамів печериць, 3 столові ложки майонезу, олія, лавровий лист, сіль та перець.

Печериці слід змастити олією, додати спеції до смаку та запекти в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 20 хвилин. Водночас картоплю, моркву, яйця треба відварити до готовності та нарізати кубиками. Так само потрібно нарізати огірки та гриби. Потім усі інгредієнти треба змішати, додати горошок, а також заправити майонезом. Салат готовий до подачі.

Олів’є з куркою та йогуртом

Інгредієнти: 300 грамів курячого філе, 2 курячих яйця, 2 свіжих огірки, 1 болгарський перець, 3-4 столові ложки грецького йогурту.

Куряче філе та яйця потрібно відварити, потім нарізати дрібними кубиками. Так само слід нарізати огірок і перець. Усі інгредієнти варто змішати разом та потім заправити грецьким йогуртом. Готову страву можна подавати, прикрасивши зеленню та шматочками яйця.

Веганське олів’є

Інгредієнти: 4 картоплини, 1 морква, 1 свіжий огірок, 2-3 маринованих огірки, авокадо, сік половини лимона, 100 грамів майонезу, 100-200 грамів соєвих битків, банка зеленого горошку, зелена цибуля, сіль, перець до смаку.

Моркву та картоплю треба відварити, почистити та нарізати кубиками. Також порізати потрібно і соєві битки, зелену цибулю та авокадо. Усе разом слід мішайте з лимонним соком, сіллю і перцем.

Насамкінець треба додати авокадо і майонез до всіх інгредієнтів, акуратно і добре перемішати. Готовий салат можна подавати до святкового столу.

Нагадаємо, мандарини — традиційний фрукт, без якого важко уявити зимові святкування. Проте важливо правильно обирати мандарини, щоб потім змогти насолодитися ними досхочу. Як це зробити, розповідаємо у тексті.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності