• Головна
  • Рецепти
  • Улюблений десерт Роксолани: як приготувати печену айву з яблуками

Улюблений десерт Роксолани: як приготувати печену айву з яблуками

Фото: Pexels

Десерти з айви виходять незвичними та смачними

Айва — це найкорисніший осінній фрукт, який багатий на залізо, кальцій та вітаміни різних груп. Попри те, що сиру айву їдять рідко, бо вона має терпкий та кислуватий смак, різноманітні страви з неї, а особливо десерти, виходять дуже цікавими та смачними.

LVIV.MEDIA підготувало рецепт печеної айви з яблуком. До речі, кажуть, що ця страва була улюбленим десертом Роксолани.

Інгредієнти: 4 айви, 2 яблука, 4 ложки цукру, гвоздика, збиті вершки чи морозиво, подрібнені горіхи, гілочки м’яти.

Айву потрібно очистити від шкірки, розрізати навпіл та вийняти з неї серцевину. Водночас яблука слід очистити та натерти на середній терці.

Після цього в глибоку пательню на дно необхідно викласти шкірки айви та серцевинки. Саме завдяки їм айва матиме гарний колір. Тепер у пательню можна викласти айву, додаючи у середину фруктів терте яблуко. Усе разом потрібно посипати цукром, додати кілька гвоздичок та залити окропом.

Готувати айву треба під закритою кришкою на малому вогні 2,5 години. На готові фрукти перед подачею можна покласти збиті вершки чи шматочок морозива, а також посипати усе подрібненими горішками та прикрасити м’ятою.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA підготувало три рецепти, які дадуть можливість насолодитися неповторним смаком оригінальних страв з гарбуза. Як зробити суп, запіканку та навіть гарбузове лате, розповідаємо за посиланням.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності