Головні різновиди сучасних холодильників: що треба знати

Головні різновиди сучасних холодильників: що треба знати

На сучасному ринку представлена ​​величезна кількість різноманітних холодильників, але всі моделі можна умовно поділити на кілька великих груп залежно від їхніх конструктивних особливостей. У статті розглянемо основні різновиди цієї побутової техніки.

Холодильники з верхньою морозильною камерою

Моделі, в яких морозильна камера розташована вгорі, а холодильне відділення знаходиться під нею вважаються класичними та мають стабільно високий попит завдяки простоті та надійності конфігурації.

До переваг таких холодильників належать:

  • більш доступна ціна в порівнянні з іншими приладами;
  • висока енергоефективність внаслідок природного поділу процесів охолодження морозильної й холодильної камер, що знижує навантаження на компресор;
  • достатня місткість морозилки.

Найчастіше такі холодильники вибирають для однієї людини та сімей, що складаються з 2-3 осіб, які не зберігають продукти у надто великих об'ємах

Моделі з нижньою морозильною камерою

Така конструкція завоювала популярність завдяки ергономічності та простоті у використанні: з холодильною секцією на рівні очей легше діставати продукти, не нахиляючись до нижніх полиць. При цьому морозильна камера зазвичай виконується у вигляді одно-трьох висувних ящиків, що дозволяє зберігати різні типи продуктів в окремих секціях, розділяючи рибу, м'ясо, заморожені овочі, фрукти.

В основному холодильники з морозилкою внизу вибирають сім'ї, які частіше використовують свіжі продукти, ніж заморожені. Також такі моделі підходять людям з обмеженими фізичними можливостями, яким важко часто нахилятися.

Side-by-Side

Такі прилади оснащені двома вертикальними відділеннями однакового розміру — з одного боку розташована морозильна камера, а з іншого холодильна. Зазвичай дверцята моделей Side-by-Side вужчі у порівнянні з іншими типами холодильників, тому їх вибирають для кухонь з обмеженим простором.

Найчастіше моделі Side-by-Side оснащені не тільки регульованими по висоті полицями та ящиками, але й спеціальними відділеннями для зберігання різних типів заморожених і охолоджених продуктів, які потребують певного температурного режиму. Також у багатьох сучасних приладах передбачено диспенсер для льоду та впроваджено інші корисні функції.

Компактні або мініхолодильники

Це невеликі прилади розроблені для встановлення в обмеженому просторі та призначені для використання в кімнатах гуртожитків, офісах, маленьких квартирах або як додаткові холодильники у звичайних будинках. 

Хоча найчастіше компактні моделі позбавлені розширених функцій повнорозмірних, у них цілком зручно зберігати невелику кількість продуктів, готових страв і напоїв.

Публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності