Як обрати правильний ніж для суші та ролів

правильній ніж для суші

Суші у Львові неможливо приготувати та розрізати без правильного ножа. А про те, які ножі мають бути на кухні кожного су-шефа, що поважає себе – далі у статті.

На що звернути увагу під час вибору ножа для суші

Від того, чи правильно буде підібраний ніж для суші, залежить якість підготовки окремо взятих інгредієнтів, а також швидкість роботи з ним, відсутність втоми у кухаря тощо. А далі ми розкажемо, на що звернути увагу, обираючи ніж для японських страв.

Розмір та форма

Найзручніший розмір леза для японського ножа становить до 25 сантиметрів. Завдяки цьому можна здійснювати чисті, рівні та подовжені різи, й не доведеться докладати чимало зусиль, почуваючи втому.

Форма клинка також має доволі велике значення. Для того, аби нарізати суші та інгредієнти, краще обирати ножі, що мають вузьке й загострене лезо. Наприклад, мають попит так звані ножі Сантоку чи Гьято. А ще ножем такої форми банально зручніше користуватись.

Матеріал

Ключовий фактор під час вибору ножа для суші – матеріал клинка. Він має бути твердим та гострим, при цьому достатньо міцним, аби не ламатись, а також легко заточуватись.

Найчастіше для японських ножів використовують неіржавну сталь з високим вмістом вуглецю, яка відрізняється не лише своєю гостротою, а й довговічністю.

Ножі з використанням дамаської сталі є рідкими гостями на азійській кухні. Адже така сталь не лише міцна й тривка, а й доволі дорога. А тому для ножів загального вжитку на кухні використовується рідко, тільки для су-шефів.

Особливості держака

Головна вимога до руків’я – воно має бути зручним й гарно тримати форму. Після того, як ви охопили пальцями ніж, вам має бути зручно працювати з ним. Ніж має надійно фіксуватись у вашій руці, а тому краще не обирати гладенькі, глянсові покриття, які легко висковзують з пальців.

Найкраще обирати ножі, які мають пластикове, дерев’яне або гумове руків’я. Дерево найчастіше вкривають лаком для міцності та довговічності, але врахуйте, що такий варіант не може бути очищений у посудомийній машині.

Місце використання

Значення має ще й те, хто буде користуватись ножем. Адже є дві категорії інструментів – домашні та професійні. Ніж для дому може мати середню цінову категорію та матеріали, за якими легше доглядати. У той час як професійні інструменти можуть вартувати дорого, складатись з преміальних матеріалів, а також мати більший рівень зручності використання.

Зручність

Ніж, який використовується для нарізки суші, має бути не лише гострим та міцним, а ще й зручним. Найкраще обирати модель, що має монолітне лезо, без додаткових швів або вставок. Це допоможе уникнути накопичення бактерій усередині швів та стиків, а також позбавить складного процесу очищення від харчових залишків.

Для підвищення зручності та довготривалості використання краще обирати ножі, які мають стійке до корозії покриття на лезі та держаку.

Публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності