Як з’єднати AirPods з ноутбуком Windows чи смартфоном Android

Як з’єднати AirPods з ноутбуком Windows чи смартфоном Android

Не секрет, що сьогодні AirPods вважаються одними з найкращих бездротових навушників на ринку. Їхня якість звучання, дизайн І зручна форма до вподоби багатьом покупцям у всьому світі. Проте чи можуть AirPods працювати не лише з iPhone, а й MacBook, ноутбуками на Windows або смартфонами на Android? Насправді так, але треба вміти правильно використовувати техніку.

AirPods та iPhone

Таке підключення найпростіше та найшвидше. Щоби під’єднати AirPods, потрібно відкрити кейс девайса, а на iPhone ввімкнути Bluetooth. Через декілька секунд на смартфоні буде повідомлення, що можна синхронізувати пристрої.

За допомогою iPhone можна не тільки прослуховувати треки, а й перевіряти заряд кейса, працювати з Siri тощо. Головне, аби пристрої були близько, щоб не втрачати синхронізації.

AirPods та MacBook

Перші кроки такі ж самі, як і з iPhone: відкрити кейс навушників та увімкнути на ноутбуці Bluetooth. Далі треба зажати кнопку на AirPods і чекати, поки на MacBook не з’явиться повідомлення про те, що можна створити пару.

Як і зі смартфоном Apple, на MacBook можна перевіряти заряд акумулятора та працювати з голосовим помічником. Проте варто зауважити, що одночасно використовувати навушники з двома пристроями не вийде.

AirPods і ноутбуки на Windows

Хоча навушники створені для комфортної роботи з пристроями компанії Apple, вони чудово синхронізуються з технікою інших виробників. Проте деякі функції будуть обмеженими:

  • не вийде працювати з голосовим помічником;
  • на інших пристроях не буде інформації про заряд кейса;
  • можливі проблеми під час використання окремих програм.

Проте як звичайні бездротові навушники AirPods підійдуть. Початок дій однаковий: увімкнути Bluetooth на ноутбуці та відчинити кейс, нажати на ньому кнопку та дочекатися, поки загориться світлодіод.

Після цього на гаджеті Windows у розділі «Підключені пристрої» з'явиться «Знайти гарнітуру». Далі їх синхронізують, і можна починати користуватися аксесуаром.

AirPods і смартфони на Android

Як і з Windows під час підключення із цими пристроями не вийде використовувати деякі функції. Але алгоритм синхронізації майже такий самий, але з невеликою різницею.

Треба ввімкнути Bluetooth, відкрити кейс та зажати кнопку позаду. Навушники можна знайти у відповідній вкладці на смартфоні. Але треба не лише синхронізувати пристрої, а й надати дозвіл для доступу AirPods до дзвінків. Це дасть змогу використовувати аксесуар від Apple як гарнітуру.

Додаткові програми

Assistant Trigger допоможе використовувати сенсорне управління на навушниках Apple. Його можна налаштувати на паузу, виклик асистента тощо.

AirBattery дає змогу отримувати інформацію про заряд кейса. Це можливо, якщо AirPods планують використовувати з гаджетами на Android постійно.

Ці програми не є офіційними. Тому перед використанням потрібно перевірити видавця та відгуки.

Публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності