ЕВЛК – ендовазальна лазерна коагуляція вен

ЕВЛК – ендовазальна лазерна коагуляція вен

Особливості проведення процедури

Ендовазальна лазерну коагуляцію вен скорочено називають ЕВЛК. Процедура спрямована на лікування варикозно розширених вен на кінцівках за допомогою лазерного впливу. Такий підхід дозволяє уникнути суттєвого травмування, адже не потрібно буде робити розрізи на ногах. Можна акуратно вилучити проблемні судини з загального кровотоку.

ЕВЛК можна використовувати не завжди, а тільки на ранніх стадіях патології. Процедура вирізняється ефективністю у наступних випадках:

  • видалення вен під шкірою, що мають великий та середній розмір;
  • вплив на судини діаметром не більше 10 мм;
  • спостерігається яскраво виражена симптоматика хвороби.

Якщо варикоз знаходиться у запущеному стані, то замість лазерного методу доведеться застосовувати класичне хірургічне втручання. Саме тому важливо звертати уваги на перші симптоми хвороби та одразу звертатись за допомогою до лікаря.

Процедура проведення ЕВЛК

Ендовазальна лазерна коагуляція здійснюється лише професіоналами за наступною поетапною схемою:

  1. після розміщення на кушетці пацієнтці вводять місцеве знеболювання;
  2. уражену вену проколюють та вводять лазерний зонд до місця розширення;
  3. вплив лазеру продовжується до тих пір, поки судина не склеїться;
  4. зонд виводять та перевіряють ефективність процедури.

Лазерна коагуляція проводиться під контролем УЗД, щоб уникнути проблемних моментів. За одну процедуру можна видалити відразу декілька вен, а загальний час перебування у клініці не декількох годин.

Переваги лікування за технологією ЕВЛК

ЕВЛК використовується при лікуванні варикозного розширення вен, тому що має низку переваг. Пацієнтку не потрібно госпіталізувати, вона може відразу після процедури відправитись на відновлення додому. Реабілітація проходить протягом 2-3 тижнів, скоротити терміни вдалось завдяки відсутності травмування тканин.

Перед тим як відправлятись додому потрібно полежати трохи в спокійному положенні, а потім походити для відновлення кровотоку. Реабілітація неможлива без носіння компресійної білизни, також потрібно уникати фізичних навантажень та приймати душ замість ванни. Тоді вдасться швидко повернутись до звичного ритму життя без ризику рецидиву хвороби.

Больові відчуття у кінцівках є нормальні після завершення коагуляції. З плином часу ситуація стане нормальною, але варто дотримуватись лікарських рекомендацій. Ендовазальна коагуляція проходить без порушень, тому що застосовується інноваційне обладнання з лазерним випромінювачем. Це стає запорукою ефективного лікування варикозно розширених вен без травм, як це було раніше. Тому тепер не варто боятись хірургічного втручання та відкладати візит до клініки до останнього моменту.

Джерело: сайт bilyak.com.ua.

Публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності