Як заробляти на трейдингу і де цьому навчитися?

Як заробляти на трейдингу і  де цьому навчитися?

Торгівля на фінансових ринках  — це великий світ можливостей, відкритий для кожного, хто прагне більшого, ніж робота від зарплатні до зарплатні. На перший погляд, життя трейдера схоже на казку: натисканням однієї кнопки на комп'ютері ви купуєте активи дешевше, а потім продаєте їх за вищу ціну і заробляєте на цьому кругленьку суму. І все це без прив'язки до конкретного місця. Сьогодні ви торгуєте зі Львова, а завтра — з Лондона чи Нью-Йорка. А коли набриднуть шумні мегаполіси, можна зібрати валізу, взяти ноутбук і поїхати на райські острови. Це не фантастика. І це не вигадана розповідь з американського життя. Для багатьох людей - це реальність.

Але щоб таке життя стало реальністю, потрібно мати необхідні знання та багато працювати. Трейдери мають щільний графік, вони постійно аналізують ринок, навчаються та ризикують. Кожен день для них — це новий виклик, який потребує не лише фінансових розрахунків, але й емоційної стійкості та наполегливості. 

Хто ж такі ці загадкові трейдери і чи кожний може стати трейдером?

Історія фінансових ринків знає багато імен трейдерів-мільйонерів. Проте кожен із них колись теж був  початківцем, який прийшов до успіхів у трейдингу зі звичайного життя, або навіть з іншої сфери діяльності. Так, Ніколас Дарвас був професійним танцюристом і досить непогано заробляв на танцях. Зароблені 26 тисяч доларів він вклав у фондовий ринок і в результаті отримав два мільйони доларів. Кріс Гарднер, історія якого послужила основою сюжету фільму “У гонитві за щастям”, мав усі шанси побудувати медичну кар'єру, але він вирішив спробувати свої сили у біржовій сфері. Завдяки своїй наполегливості та невтомній праці Гарднер став доларовим мільйонером.

Ніхто із них не народився трейдером. Для того, щоб вийти на вершину списку Forbes, їм довелося пройти досить не простий шлях навчання. Невдачі, втрати та стрімке падіння — все це було складовими частинами їхнього шляху до успіху.

“Якщо ви не зазнаєте поразки, то ви не розкриєте свій потенціал"

Ці слова належать Рею Даліо, інвестору-мільярдеру, який вважається одним із найбагатших людей у світі. Саме він у 1982 році прогнозував неминучість економічної депресії і на цій підставі почав торгувати. В результаті, він втратив абсолютно все під час економічного буму. Проте це не зламало його, а навпаки, він почав аналізувати свої помилки, які призвели до банкрутства. Почавши все спочатку, він створив компанію, яка у 1995 році керувала активами на суму 4,1 мільярда доларів. Через 10 років його компанія Bridgewater стала найбільшим хедж-фондом у світі.

Ця історія нагадує нам, що ключ до успіху — це не просто уникнення помилок, а вміння вчитися на них та розвиватися попри всі труднощі. Успіх може настати після невдачі, і навіть найбільші втрати можуть бути перетворені на навчальний досвід та мотивацію до подальшого розвитку.

У кожного успішного трейдера були приголомшливі злети і болючі падіння. Багато хто покидав ринок на довгі роки, але потім повертався з новими силами. Для таких людей трейдинг був далеко не просто способом заробити гроші, для них він був самим життям. 

Красиве і багате життя трейдера — це тільки зовнішня сторона, за якою стоїть наполеглива праця, постійне навчання і віра у себе. Трейдинг може стати  справжнім викликом, але для тих, хто готовий до нього підійти з відповідальністю та рішучістю, воно може стати джерелом не лише матеріального достатку, але й особистого задоволення та розвитку.

 Як навчитися трейдити?

Фінансовий ринок відкритий для кожного, проте досягнення успіху у трейдингу вимагають великої самодисципліни та звичайно якісних знань. Можна пробувати вчитися, дивлячись відео у ютубі, але найкращим варіантом для початківців є офлайн-курси від першої академії  трейдингу в Україні, компанії Double Case. Професійні трейдери допоможуть новачкам  уникнути багатьох помилок, зрозуміти основні принципи ринку та впевнено вийти на нього з досвідом і знаннями.

Публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності