Як пришвидшити роботу смарт-телевізора

Функції сучасних телевізорів не обмежуються переглядом ефірних каналів: є безліч стримінгових відеосервісів, можливість запуску улюблених додатків чи ігор. Як і у випадку зі смартфоном, повною мірою ці можливості можуть бути реалізовані за гарних характеристик вибраної моделі. Інакше телевізор буде працювати не настільки швидко, як хотілося б.

Розглянемо, від чого залежить швидкість роботи Smart TV і що зробити, щоб її покращити.

Залізо, швидкість інтернету

У характеристиках «розумних» телевізорів завжди вказується кількість оперативної та вбудованої пам’яті. Власне, як і в смартфонах. Вбудована пам’ять слугує для збереження встановлених додатків і медіаконтенту, оперативна використовується для роботи застосунків.

Чим менше вільної оперативної пам’яті, тим повільніше буде працювати гаджет. Тому моделі з 1 ГБ ОЗУ краще не вибирати. Що стосується вбудованої пам’яті, то з погляду швидкодії її об’єм не настільки важливий, але все ж бажано, щоб її було багато.

Для смартфонів уже нікого не здивуєш показником в 1 ТБ, але для телевізорів цього забагато. Скажімо, модель від Самсунг на 128 ГБ — це якраз той об’єм, який дає змогу не хвилюватися, що для чергового застосунку, фото чи відео не вистачить місця.

Що стосується швидкості інтернету, то все залежить від роздільної здатності контенту. Скажімо, для перегляду каналів у HD-якості буде достатньо 30 Мб/сек, та й то у випадку, якщо ви не дивитеся відео на смартфонах чи комп'ютері. А от для стандарту 4К потрібно 100 Мб/сек, а для 8К і цього буде замало.

У будь-якому випадку час від часу чистіть кеш, який прискорює завантаження додатків, але водночас засмічує оперативну пам’ять (щоб не шукати цієї функції в налаштуваннях, можна просто перезавантажити телевізор). 

Чому важливо оновлювати ОС

Тут аналогії з комп'ютерами чи смартфонами повні. Якщо із часом телевізор починає працювати повільніше, з'являються глюки та зависання, причина може критися не в залізі, а в неоптимізованому програмному забезпеченні на рівні операційної системи. Поява нових версій ОС дає змогу позбутися цих проблем.

Важливо робити оновлення згідно з інструкцією, бо для різних моделей і лінійок алгоритми можуть розрізнятися.

Деякі виробники практикують можливість автоматичного оновлення прошивок зі змогою відключення такої функції. Радимо цього не робити, тим більше, що в цьому випадку взагалі нічого робити не доведеться, і ви завжди будете працювати на найбільш актуальній версії операційної системи.

Чи існують віруси для телевізорів

Операційна система Android, на якій працює більшість телевізійних брендів, адаптована для телевізорів і відрізняється від тих версій, які призначені для смартфонів. Але це таке ж програмне забезпечення, як, наприклад, Windows або Linux, тобто теоретично воно може стати об'єктом зараження. Хоча такі випадки поодинокі й фіксуються дуже рідко.

Важливо завантажувати додатки через Google Play, але якщо ви часто користуєтесь флешкою чи під'єднуєте зовнішні накопичувачі, краще встановити на телевізор антивірус. Особливо якщо ви помітили, що його робота помітно сповільнилася.

Публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності