Ретинол: доцільна користь для шкіри

Як працює засіб проти зморшок та для омолодження шкіри

Вітаміни для шкіри дуже потрібні, адже вони мають чимало позитивних ефектів: омолодження, надання здорового, свіжого вигляду тощо. Один із важливих – ретинол, який також відомий як вітамін А. Сьогодні його розглядають насамперед як ефективний засіб проти зморщок, крім того, він допомагає в боротьбі з акне.

Корисні властивості ретинолу

Ретинол — це антиоксидант, який допомагає швидко видалити відмерлі частинки шкіри. Сприяє утворенню колагенових волокон, які відповідають за молодість та пружність дерми. Його називають еліксиром молодості, адже він здатен давати швидкий ефект. Підходить для всіх типів шкіри — результати помітні дуже швидко.

При використанні засобів із ретинолом побачите наступні зміни:

  • нормалізується pH баланс, звужуються пори, шкіра стає блискучою та свіжішою;
  • завдяки глибокому проникненню в шкіру, стимулюється утворення колагенових волокон та еластину;
  • зменшуються ознаки старіння шкіри, розгладжуються зморшки;
  • прискорюється регенерація та ріст клітин, при цьому вдається уникнути відчуття стягнутості;
  • внаслідок розкривання закоркованих пор, зменшуються прояви акне.

Ретинол робить менш помітними пігментні плями, сприяє утворенню меланіну, попереджує появу нових дефектів такого типу.

Як працює ретинол у косметиці

The Ordinary retinol активно використовується в косметиці. Більшість засобів мають зазначені вище ефекти. Рекомендується використовувати такі засоби від 25 років. Проте, при всій своїй користі та ефективності подібний догляд варто вводити поступово, інакше шкіра матиме лише гірший вигляд. Для початку варто обирати засоби з концентрацією ретинолу 0,2–0,5%. Використовуйте їх впродовж двох місяців. Причому не частіше 2 разів на тиждень, краще на ніч.

Наступний етап — використання косметики з концентрацією ретинолу 1–2%, частота та ж сама. Рекомендується починати взимку або навесні, адже вплив ультрафіолету може погано позначитись на ефективності. Якщо вирішуєте почати використання влітку, обов’язкового застосовуйте креми з високим показником захисту — не менше ніж 30 SPF.

Протипоказання та побічні ефекти

Ретинол має певні побічні ефекти та протипоказання. Основна небезпека — ризик виникнення алергії. Тому рекомендується при будь-яких нехарактерних алергічних проявах на шкірі припинити використання засобу.

Коли обираєте косметику з ретинолом в складі, варто враховувати зазначені вище рекомендації та власні потреби. Якщо подібний засіб купуєте вперше, корисно буде порадитися з консультантом магазину. Крім того, врахуйте, що є певні протипоказання до використання ретинолу, навіть у мінімальній концентрації:

Ретанол не можна використовувати:

  • при плануванні вагітності та її безпосередньому перебігу;
  • при надлишку вітаміну А;
  • при порушеннях серцевої діяльності;
  • при деяких захворювання, такі як хронічний панкреатит, нефрит, вірусні гепатити, жовчнокам'яна хвороба, цироз тощо.

Побічні ефекти виникають переважно через неправильне застосування ретинолу. Наприклад, при боротьбі з гіперпігментацією при порушеннях правил введення такої косметики можете отримати лише більше пігментних плям.

Публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності