США призупиняють консульські послуги у Києві вже відзавтра

США призупиняють консульські послуги у Києві вже відзавтра

Частина консульського складу поки що буде у Львові

Завтра, 13 лютого, Посольство Сполучених Штатів Америки у Києві призупиняє надавати послуги. Інформацію про це розмістили на офіційному сайті Державного департаменту США. Йдеться про те, що невелика консульська присутність збережеться у Львові. Вона може бути потрібна для вирішення надзвичайних ситуацій.

Проте будь-які паспортні, візові або звичайні консульські послуги будуть недоступними. Громадяни США можуть звернутися за цими послугами до посольств США у сусідніх країнах.

Тим часом Посольство США у Києві повідомляє на офіційній сторінці у Фейсбук, що отримало від Держдепу розпорядження, в якому просять усіх працівників, які займають неключові посади, негайно покинути Україну:

"Сьогодні Державний департамент США наказав виїхати з посольства США в Києві дипломатам, які не займають критично важливі посади, через постійні повідомлення про нарощування російських військових на кордоні з Україною, що вказують на можливість значних військових дій проти України".

Водночас Міністерство закордонних справ України просить не панікувати і зберігати спокій. В офіційному повідомленні відомства вказують, що "українська дипломатія та армія докладають максимум зусиль, аби Україна залишалась стійкою та готовою до різних сценаріїв розвитку подій".

"Учора на засіданні РНБО під головуванням Президента України Володимира Зеленського відбувся ретельний аналіз поточної безпекової ситуації та подальших дій України. Завдяки рішенням Президента, парламенту та уряду, ухваленим останнім часом, а також допомозі партнерів Україна додатково зміцнила спроможності аби захистити безпеку держави та українських громадян", - йдеться у заяві Міністерства.

Нагадаємо, Росія продовжує нагнітати ситуацію на східному кордоні України. Спостерігачі ОБСЄ зафіксували 8 гаубиць та 3 реактивні системи залпового вогню, що розміщені на лінії відведення.

Президент Сполучених Штатів Америки вважає, що Росія може напасти на Україну вже найближчими днями. Британська газета The Guardian пише, що Джо Байден сказав про це лідерам НАТО та Євросоюзу після наради в Білому домі.

Геополітика

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності