Андрій Мельник стане послом України в Бразилії: деталі

Андрій Мельник стане послом України в Бразилії: деталі

Це може свідчити про наміри президента Зеленського «терміново поліпшити відносини з Бразилією»

Заступник міністра закордонних справ та експосол України в Німеччині Андрій Мельник очолить дипломатичне представництво в Бразилії.

Про це 11 травня оголосило Міністерство закордонних справ Бразилії, пише «Європейська правда».

«Уряд Бразилії із задоволенням повідомляє про надання агреману на призначення пана Андрія Мельника Надзвичайним і Повноважним Послом України в Бразилії», – йдеться в повідомленні.

Натомість речник МЗС України Олег Ніколенко зазначив, що відомство не коментує призначення послів до виходу відповідних указів президента.

Водночас першим про призначення заступника голови МЗС на нову посаду повідомило німецьке видання Bild, посилаючись на джерела в українському уряді. За їхніми словами, призначення Мельника свідчить про намір президента Володимир Зеленського «терміново поліпшити відносини з Бразилією».

Крім того, зазначається, що заступник міністра закордонних справ України нещодавно зустрівся зі спецпредставником бразильського президента Лули да Сілви Селсу Аморімом, який мав донести офіційну позицію Бразилії щодо повномасштабної війни РФ.

Додамо, що до призначення на посаду в МЗС Андрій Мельник тривалий час працював послом України в Німеччині. Там він запам’ятався різкими, іноді дуже недипломатичними заявами, просуваючи рішення на користь України.

Політика

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності