• Головна
  • Політика
  • Ультраправа сенаторка з Румунії закликає анексувати українські Буковину та Бессарабію

Ультраправа сенаторка з Румунії закликає анексувати українські Буковину та Бессарабію

Ультраправа сенаторка з Румунії закликає анексувати українські Буковину та Бессарабію

Політикиня звинувачує Україну у знищенні культурної ідентичності румун на своїх територіях

Румунська сенаторка сербського походження Діана Іванович-Шошоаке подала законодавчу ініціативу, в якій закликає до розірвання договору з Україною про дружбу та анексії українських територій.

Про це пише румунське видання R3Media.

Політикиня стверджує, що «історичні румунські територій, які зараз належать Україні, захоплені шляхом територіального викрадення ще Радянським Союзом».

Йдеться про Північну Буковину включно з містом Чернівці, а також територію Бессарабії в Одеській області з містами Ізмаїл, Болград та Рені та навіть острів Зміїний.

Також вона написала, що «Україна ніколи не поважала взаємності між правами, наданими українській меншині на території Румунії, та варварським способом намагалася знищити культурну та національну ідентичність румунів в Україні».

Видання зазначає, законодавча ініціатива, запропонована Діаною Шошоаке, є не більше і не менше, як оголошення війни Україні.

Додамо, Діана Іванович-Шошоаке є ультраправою політикинею. Вона здобула популярність у 2020 році після того, як опублікувала в соцмережах кілька повідомлень проти обмежувальних заходів пандемії COVID-19.

Шошоаке є однією з головних фігур проти вакцинації пандемії COVID-19 у Румунії .

Також вона підтримує вихід Румунії з ЄС і дотримується антиміграційної риторики.

Політика

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності