• Головна
  • Політика
  • Економічні проблеми та пошук союзників у США: як Росія намагається вийти з військової кризи

Економічні проблеми та пошук союзників у США: як Росія намагається вийти з військової кризи

Економічні проблеми та пошук союзників у США: як Росія намагається вийти з військової кризи

Такий порядок денний чітко відслідковують й у Білорусі, де самопроголошений президент Лукашенко заговорив про «користь диктатури» у питанні адміністративного впливу на ціни

Дивлячись на те, як кремлівські відомства підбивають та публікують підсумки 2022 року, можна побачити, що картина економічно-інфраструктурних та галузевих втрат стає для них дедалі безрадіснішою. Водночас росіяни активно намагаються просувати свої наративи у США.

Розповідаємо, як дії Росії на фронті призвели до руйнації власної економіки й економіки Білорусі та як у Кремлі шукають шляхи до перемовин з Україною.

Економічні проблеми стають однією з топтем для роспропаганди

Введений механізм стелі нафтових цін продемонстрував свій вплив на нафтову галузь: коли Росія не може знайти покупців на свою нафту й вимушена скоротити нафтовидобуток на 0,5 млн барелів на добу. І це при тому, що обвальними втрати почали ставати ще з листопада-грудня минулого року, а сьогодні це вже не може ігнорувати ані російська статистика, ані навіть кремлівська пропаганда. Іншими словами, дефіцит російського бюджету стає однією з топтем на росТБ, навіть на тлі розпочатого «великого наступу».

Більш того, такий порядок денний чітко відслідковують й у Білорусі, де самопроголошений президент Лукашенко заговорив про «користь диктатури» у питанні адміністративного впливу на ціни, якщо немає економічного підґрунтя, адже дефіцит російського бюджету невдовзі економічною ниточкою, а потім ланцюгом потягне за собою в прірву й білоруський бюджет.

Відтак на тлі погіршення стану справ в економіці, адекватні люди втікають з країн-агресорів, у тому числі офіційно довелося визнати відтік з ІТ-сфери. І поки кордон закривається, потік нафтодоларів знижується. Тоді як сьогодні фіксуються перші ознаки втрати контролю в регіонах, адже через відсутність чітких завдань «місцеві князьки» не розуміють, що взагалі робити та живуть однією думкою: «аби не приїхав із черговим візитом».

Кволі спроби росіян переломити ситуацію на фронті

Тим часом Кремль, щоб хоч якось «прикрасити» пропагандистську картинку для свого електорату, 10 лютого знову намагався масованою ракетною атакою знищувати дитячі садки, школи, лікарні та життєво важливу інфраструктуру в Україні називаючи це «ударами відплати». Зокрема, ворог випустив рекордну кількість ракет С-300, до 35 штук по Харківській та Запорізькій областях.

Тим часом військові спроби російсько-окупаційної армії переламати хід війни та розпочати масштабний наступ на Донецькому напрямку під керівництвом нового командувача Герасимова успіху не мав. Адже попри підкріплення у вигляді десятків тисяч мобілізованих, кинутих на фронт із резервів, та жорсткою боротьбою за дисципліну Герасимов зазнав поразки під Вугледаром та Авдіївкою.

Тим часом американське видання NPR опублікували дані, що кремлівські терористи розпочали процес скидання води з Каховського водосховища, що може спричинити катастрофу на Запорізькій АЕС. Цілком очевидно, що це нагадування Києву про те, що Москва досі має цей козир шантажиста, тож такої ганьби, як під Вугледаром вона, нібито, може й не стерпіти.

Просування російських наративів у США

Прем'єр-міністр України повідомив, що США готують грант фінансової допомоги на суму 6 мільярдів доларів для України. Також Пентагон закликає Конгрес відновити фінансування двох надсекретних програм в Україні. Як повідомляє The Washington Post, у разі схвалення це дозволить військам спецоперацій США використовувати українських оперативників для спостереження за переміщеннями Росії та протидіяти дезінформації.

Одночасно з цим, щоб хоч якось підтримати свого кремлівського партнера, найвірніші прихильники Трампа в Конгресі почали закликати до негайного припинення підтримки США України. Більш того, в проєкт резолюції, що немає обов’язкової сили навіть після її прийняття, вони закликають до мирної угоди між РФ та Україною. Таким чином, Кремль перед анонсованим путінським зверненням намагається достукатись до Вашингтону, щоб спробувати хоч якось врятувати своє «обличчя». Адже, як зазначалося раніше, про перемогу Росії вже не кажуть в самій Росії. На додачу є дефіцит бюджету та розкол еліт. При цьому щодо «розколу» слід зазначити, що на тлі появи світової комунікації щодо особистої вини Путіна у збитті літака MH17 та після рішення Кремля «прикрити» бізнес Пригожина, останній вже почав закидати свої «примітивно-зеківські» наративи в бік України та США, які можна охарактеризувати, як сигнал звільнення від кремлівського впливу на нього.

Так. йдеться про дві заяви Пригожина, де в одній він вигадав про 10 млн американців, які бажають служити у ПВК «Вагнер», і друга, що після захоплення Європи, з Україною треба «по-братськи поділитись територіями».

Тим часом у Кремлі визначились з датою виголошення путінського послання до Федеральних зборів – 21 лютого. При цьому у своїй окремо підкресленій тезі щодо акредитації іноземних ЗМІ речник Путіна Пєсков зазначив, що це питання буде особисто вирішувати Путін. Ну, а його рішення у цій ситуації буде залежати від результатів тієї самої «трампівської резолюції» про яку зазначалося вище.

Нагадаємо, На Донбасі буде військове загострення через новий наступ загарбників, активізація бойових дій росіян на інших напрямках можлива з метою відволікання сил захисників України

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності