Відомій пропагандистці Монтян оголосили підозру

Монтян проживає у Росії від 2021-го і часто відвідує окуповані райони Донецької та Луганської областей

Проросійській пропагандистці Тетяні Монтян оголосили підозру у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Слідчі зібрали повну доказову базу. Зокрема, вона бере активну участь в інформаційно-психологічних спецопераціях російських спецслужб, а саме — регулярно виступає на російських телеканалах, де активно закликає до зміни меж державного кордону України та підтримки окупаційних угруповань.

При цьому підозрювана причетна до розповсюдження фейків через соціальні мережі.

Відомо, що Монтян живе наразі в Росії, відвідує окуповані райони України. Її обвинувачують у діях, що спрямовані «на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади»; «посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України»; «колабораційній діяльності»; «виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників».

У січні цього року Жидачівський районний суд Львівської області виніс вирок мешканці Львівщини, яка у прямому ефірі з особистого акаунту у Tiktok підтримувала війну Росії в Україні. 17 листопада 2021 року вона під час проведення прямої трансляції у Tiktok з особливою зухвалістю та винятковим цинізмом, використовуючи ненормативну лексику, неодноразово повторювала «Я за Росію!».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності