• Головна
  • Політика
  • Ще до рішення РНБО поїхав за власний кошт: Тищенко пояснив, як опинився в Таїланді

Ще до рішення РНБО поїхав за власний кошт: Тищенко пояснив, як опинився в Таїланді

Микола Тищенко. Фото із соцмереж

Наразі Тищенко перебуває у Вʼєтнамі «в рамках стратегії депутатської роботи»

Народний депутат Микола Тищенко заявив, що поїхав у відрядження до Таїланду за власний кошт, щоб працювати за стратегією президента щодо країн Азії, а про його поїздку знали всі керівники фракції «Слуга народу».

Про це він розповів в інтервʼю «Бабелю».

За словами Тищенка, він перетнув кордон за біометричним паспортом 10 січня 2023 року.

«Навіть не брав славнозвісний зелений дипломатичний паспорт, який дозволяє не стояти в чергах, а швидко перетинати кордон. Чому я це зробив? МЗС і президент заборонили брати в будь-які поїздки дипломатичні паспорти», — пояснив нардеп.

Водночас Тищенко наголосив, що поїхав у Таїланд за власний кошт ще до рішення РНБО щодо заборони виїзду чиновників за кордон без поважної причини та має всі документи, де стоять підписи спікера Ради Стефанчука і голови фракції «Слуга народу» Арахамії. Але це документи не про відрядження, а про відпустку. За словами Тищенка, формально його відрядження — це відпустка, бо він їхав за свій кошт. Зараз же Микола Тищенко перебуває у Вʼєтнамі «в рамках стратегії депутатської роботи».

«Була нарада в “Парковому”, вище керівництво країни поставило задачу перед кожним нардепом, кожним заступником голови фракції, яким я є, попрацювати з депутатами та зробити напрацювання по напрямках. Обрали стратегічні напрямки — Арабські Емірати, Азія, Африка. Країни, які сьогодні, скажімо так, не розуміють, що відбувається в європейській частині світу», — каже Тищенко.

На запитання, хто саме поставив йому таке завдання, нардеп відповів:

«Було засідання фракції, там були представники Офісу президента, МЗС, був пан Арахамія, пан Андрій Єрмак, Ігор Жовква, були представники, відповідальні за напрями, голови комітетів. Це не секрет, про це знають, з тої наради проводили Zoom, виставляли світлини».

Що саме робитиме після приїзду в Україну, Тищенко не конкретизував, сказавши, що це закрита інформація, але запевнив, що після кількох зустрічей у Вʼєтнамі за декілька днів буде в парламенті.

Нагадаємо, Миколу Тищенка після виключення з партії «Слуга народу» також виключено зі складу парламентської фракції «Слуга народу».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності