• Головна
  • Політика
  • Дружба не допомогла: Іран не визнав тимчасово окуповані території України російськими

Дружба не допомогла: Іран не визнав тимчасово окуповані території України російськими

Дружба не допомогла: Іран не визнав тимчасово окуповані території України російськими

Іран є однією з країн-союзниць РФ — держава поставляє країні-агресору дрони-камікадзе, які відкрито використовуються у війні з Україною

Іран визнає суверенітет і територіальну цілісність країн, зокрема й України, в рамках міжнародних законів. Тож, попри чудові стосунки Тегерана і Москви, їхня країна не визнає анексії Криму, Луганської та Донецької областей.

Про це міністр закордонних справ Ірану Хусейн Амір Абдоллахіан заявив в інтерв’ю турецькому телеканалу TRT World.

Кілька днів тому Хусейн Амір Абдоллахіан прибув до Анкари з робочим візитом, де зустрічався з турецьким президентом Реджепом Ердоганом, втім деталі зустрічі не уточнювались.

«Ми наполягаємо на своєму послідовному принципі в зовнішній політиці: коли ми говоримо, що конфлікт в Україні — це не рішення, ми віримо у свою позицію як у фундаментальний політичний принцип», — сказав очільник іранської дипломатії під час інтерв’ю турецьким ЗМІ.

Додамо, що Іран є однією з країн-союзниць Росії. Держава поставляє до РФ дрони-камікадзе, які відкрито використовуються у війні з Україною. Так, під час під час онлайн-виступу в Давосі на Всесвітньому економічному форумі президент України Володимир Зеленський повідомляв, що війська Росії готуються застосувати проти України нову партію безпілотників, імовірно, іранського виробництва.

Нагадаємо, українська розвідка вважає, що РФ має проблеми з поповненням запасів високоточних ракет. Крім того, країна-агресорка очікує чергову партію дронів від Ірану й надалі буде комбінувати засоби для атак на інфраструктурні об’єкти України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності