Шойгу зустрівся з білоруським колегою Хреніним: деталі

Шойгу зустрівся з білоруським колегою Хреніним: деталі

Крім того, із Шойгу також має зустрітись самопроголошений президент Білорусі олександр лукашенко

Міністр оборони росії сєргєй шойгу у суботу, 3 грудня, прилетів на переговори до білоруського колеги Віктора Хреніна. Міністри обговорили питання «двостороннього військового та військово-технічного співробітництва».

Про це повідомили у Міноборони РБ.

Йдеться про внесення змін до угоди між Республікою Білорусь та рф про спільне забезпечення регіональної безпеки у військовій сфері від 19 грудня 1997 року. Крім цього, міністри обговорили питання двостороннього військового та військово-технічного співробітництва.

«Союзницькі відносини з Білорусією набули особливого значення в умовах безпрецедентного тиску Заходу та його неоголошеної війни проти Союзної держави», - заявив шойгу, передає Міноборони рф.

Водночас шойгу похвалив Хреніна за «рішучість Білорусії протистояти ворожому курсу США та їх союзників, а також готовність спільно забезпечувати військову безпеку Союзної держави».

Натомість моніторингова група «Беларускі Гаюн» звернула увагу на декілька деталей цієї зустрічі:

  • про візит Шойгу до Білорусі у вихідний день раніше не повідомлялося;
  • менш ніж через годину після повідомлення про приліт шойгу до Білорусі Міноборони РБ повідомили, що Хренін та шойгу підписали протокол про внесення змін до у документ про регіональну безпеку;
  • підписання документів відбулося не в будівлі Міноборони, чи іншого відомства, а просто на аеродромі в Мачулищах. Це нетипово і лише підкреслює якийсь поспіх.

Крім того, із Шойгу також має зустрітись самопроголошений президент Білорусі олександр лукашенко.

Нагадаємо, на території Білорусі триває накопичення військових «союзного угруповання» зс рф та зс РБ.

Політика

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності