• Головна
  • Політика
  • Нам потрібна суверенна Україна, щоб росія не становила загрози для Європи — Орбан

Нам потрібна суверенна Україна, щоб росія не становила загрози для Європи — Орбан

Нам потрібна суверенна Україна, щоб росія не становила загрози для Європи — Орбан

Водночас він продовжив нарікати на європейські санкції проти рф, зауважуючи, що потрібно уникнути рецесії

Відомий своєю прихильністю до росії прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що потрібно подбати про те, аби Україна залишалась суверенною державою, щоб рф не могла становити загрози для Європи.

Орбан сказав про це, виступаючи на конгресі учасників Міжнародного об’єднання християнських демократів (CDI), де він є віцепрезидентом, пише «Європейська правда».

Говорячи про політичну ситуацію у Європі, очільник угорського уряду заявив про низку одночасних викликів — війну в Україні, економічну кризу, нелегальну міграцію і «поширення західної неомарксистської ідеології».

Щодо війни Орбан сказав, що Європа об’єднана з приводу того, що є її ціллю і найважливіше, аби росія не становила загрози для Європи – «для чого нам потрібна суверенна Україна».

Водночас він продовжив нарікати на європейські санкції проти рф, зауважуючи, що потрібно уникнути рецесії, а високі ціни на енергоносії через війну та санкції ускладнюють це завдання для країн Центрально-Східної Європи.

Нагадаємо, нещодавно лідер Угорщини Віктор Орбан з’явився на товариському футбольному матчі його країни та Греції з фанатським шаликом з провокативною мапою. На ньому була зображена мапа «Великої Угорщини», яка включає території інших країн, зокрема й українське Закарпаття.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності