• Головна
  • Політика
  • Борис Джонсон працюватиме над «планом Маршалла» для України — ЗМІ

Борис Джонсон працюватиме над «планом Маршалла» для України — ЗМІ

Борис Джонсон працюватиме над «планом Маршалла» для України — ЗМІ

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон розглядає можливість створення нової організації, яка допоможе підтримати та відбудувати зруйновану війною Україну. Він вже відкрив офіс у Вестмінстері, де сподівається заснувати фонд.

Про це повідомляє The Telegraph, пише «Укрінформ».

Один із друзів Джонсона сказав, що це буде щось схоже на «план Маршалла» для України. Для цього колишній прем’єр «залучить багато грошей» від приватних донорів. Інше джерело видання, близьке до Джонсона, підтвердило плани допомогти з «відбудовою» України.

«Він працює над великим проєктом, пов'язаним з Україною, який стосуватиметься реконструкції», — зазначило джерело.

Крім того, на роль Джонсона на міжнародній арені натякнув новий очільник британського уряду Ріші Сунак.

«Хоча він [Джонсон — ред.] вирішив не балотуватися на посаду прем’єр-міністра, я щиро сподіваюся, що він продовжуватиме робити внесок у суспільне життя вдома та за кордоном», — сказав Сунак.

Нагадаємо, колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон стане президентом ініціативи Conservative Friends of Ukraine («Консерватори-друзі України»). Ініціативу утворили після повномасштабного нападу рф на територію України

Довідково:

План Маршалла — це програма економічної допомоги європейським державам після Другої світової війни, ініційована держсекретарем США Джорджем Маршаллом у 1947 році. Вона була покликана підняти зруйновану війною економіку Європи.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності