Ріші Сунак стане прем’єр-міністром Великої Британії: деталі

Ріші Сунак стане прем’єр-міністром Великої Британії: деталі

Ріші Сунак стане новим лідером Консервативної партії та очолить уряд Великої Британії. Його конкурентка Пенні Мордаунт зняла свою кандидатуру із виборчих перегонів. Очікується, що Сунака оголосять лідером консерваторів та прем’єр-міністром Сполученого Королівства вже завтра, 25 жовтня.

Про це повідомляє BBC.

Мордаунт сказала, що вислухала у своїй партії всіх, включно з тими, хто її підтримував, і відмовляється від участі у виборах в інтересах стабільності.

Наша партія — це наше членство. Незалежно від того, є ми обраними представниками, активістами, збирачами коштів чи прихильниками. Ми всі зацікавлені в тому, хто наш лідер. В результаті ми обрали нашого наступного прем’єр-міністра. Це рішення є історичним і ще раз демонструє різноманіття та талант нашої партії. Ріші має мою повну підтримку. Ми всі зобов’язані перед країною, один перед одним і перед Ріші - об’єднатися та працювати разом на благо нації. Попереду ще багато роботи

Пенні Мордаунт Пенні Мордаунт

Голова так званого «комітету 1922» (парламентської групи від Консервативної партії у Палаті громад Великої Британії) сер Грем Брейді вже підтвердив, що Ріші Сунак стане наступним лідером Консервативної партії та наступним прем’єр-міністром Сполученого Королівства.

Зазначимо, Ріші Сунак стане першим британсько-азіатським прем’єр-міністром Великої Британії.

Додамо, що курс фунта стерлінгів і британських державних облігацій трохи зріс після новин про те, що Ріші Сунак стане наступним прем'єр-міністром. По відношенню до долара фунт подорожчав на 0,15%.

Нагадаємо, 20 жовтня прем’єр-міністерка Великої Британії Ліз Трасс подала у відставку після 45 днів на цій посаді. Одним з головних кандидатів на те, щоб очолити британський уряд, був Борис Джонсон, втім він відмовився виставляти свою кандидатуру.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності