Мережі агентів росії буде важко працювати — розслідувач

Мережі агентів росії буде важко працювати — розслідувач

Росія має декілька категорій агентів

У Європі приблизно 15 агентів ГРУ, які живуть там під зміненим прізвищем та вигаданою легендою. Це, як правило, діти полковників чи генералів.

Про таке в інтерв’ю Юлії Латиніній розповів журналіст та розслідувач Bellingcat Христо Грозєв.

Проте, є й інші категорії, в яких агентів значно більше.

"Вони є реально агентами ГРУ. Ось їх надто більше, десь майже сотня. Більша частина — вихідці з СРСР та росії, які вже отримали громадянство на Кіпрі або в Чехії та інших місцях, інтегрувались. Вони не приховують своє російське походження, але мають паспорти держав, де живуть. І ось вони працюють на ГРУ. Є окремо ті, які працюють в службі зовнішньої розвідки росії. Їх значно більше ніж 15. Вони набагато краще працюють, ніж ГРУ та ФСБ, але ми не точно не знаємо їхньої кількості. Ймовірно, їх близько 60-70", — зазначає Грозєв.

Він зауважує, що раніше захід легковажно ставився до таких людей. Їх не перевіряли на неточності в біографіях.

"Але все міняється. Війна зробила неможливим для росії продовжувати цей шлях, який був заснований на тому, що на демократичному заході тебе практично ніхто не перевіряє. Зараз цій мережі буде важко працювати", — резюмує розслідувач.

Нагадаємо, Христо Грозєв вважає, що, ймовірно, Гіркіна "кришують" в ГРУ. А також, у цьому ж інтерв’ю він розповідає, що апарат ФСБ "декілька років готував удар ножем у серце України", а українське керівництво до останнього не вірило попередженням американської розвідки про початок війни. Крім того, на його думку, відімкнення водопостачання на Донбасі — це одна із цілей гібридної війни росії проти України. Також він вважає, що російські силовики ворожі до путіна.

Політика

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності